Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
4°C
JUTRI
10°C
4°C
Oceni objavo

Nagrajeno novo turistično doživetje v Ljubljani Dobimo se na plac

Za najnovejše doživetje Turizma Ljubljana Dobimo se na plac smo v okviru Dnevov slovenskega turizma prejeli plaketo Snovalec 2019, s katero Slovenska turistična organizacija spodbuja promocijo in uresničitev ustvarjalnih, inventivnih in inovativnih idej s področja turizma.

Ob sobotah se dobimo na plac

Udeleženci na novem doživetju Dobimo se na plac spoznajo zanimive zgodbe in skrite kotičke osrednje ljubljanske tržnice, poskušajo sezonske dobrote, ki so jih pridelali lokalni kmetje v okolici Ljubljane, na koncu pa si privoščijo še pravi Ljubljanski zajtrk iz okusnih, svežih in lokalno pridelanih sestavin

Zelene nabavne verige

Ljubljanski zajtrk skupaj z Borzo lokalnih živil in KULinaričnim koledarjem sestavlja projekt Zelene nabavne verige. Izjemen pomen tega projekta so prepoznali tudi v mednarodnem prostoru, samo smo zanj na globalni turistični borzi WTM London prejeli priznanje za najboljšo kulinarično destinacijo sveta ITTA Best Food Destination Highly Commended.

Med finalisti za Sejalca tudi Brko tura

V finale za nagrado Sejalec 2019 se je letos uvrstila tudi Brko tura. Kolesarsko doživetje Turizma Ljubljana udeležence popelje po najlepših ulicah, parkih in celo hribih Ljubljane ter jih vplete v življenja treh vélikih umetnikih, ki so bili vsi po vrsti brkati in vsak po svoje drzni. Jože Plečnik, Ivan Cankar in Rihard Jakopič se povezujejo v zgodbo o Arhitektu, Pisatelju in Slikarju. Kot vizionarji so za vedno zaznamovali Ljubljano in ko jih postavimo v vlogo treh brkačev, se ogled Ljubljane spremeni v fantastičen potep. Na doživetju, ki je v Ljubljani na voljo od aprila do oktobra vsak petek ob 15. uri, izurjeni Brko vodnik kot ključar mesta odklepa skrivnosti Ljubljane, slovenskega značaja in življenjskega stila ekskluzivno za goste, ki so z njim na poti.
Neobičajno in inovativno doživetje Ljubljane smo zasnovali v sodelovanju s specialisti za kulturni turizem - Agencijo za razvoj in komunikacije v turizmu Nea Culpa, gledališkim režiserjem Jašo Kocelijem in scenaristom Simonom Hernausom. Skupaj smo ustvarili režirano vodenje z dramaturškimi vložki - kot vsaka zgodba ima nek zaplet, vsak udeleženec pa postane tudi aktivni akter v zgodbi in vpliva na končni razplet.

Številna priznanja za Brko turo

Slovenska turistična organizacija je Brko turi decembra 2018 podelila znak Slovenia Unique Experiences, ki jih prejmejo petzvezdična doživetja. Lansko leto je doživetje mesta navdušilo tudi uredništvo EasyJet Traveller Magazine, ki je v decembrski številki revije te letalske družbe objavilo dvanajst najboljših alternativnih potovalnih doživetij v iztekajočem se letu in jim podelilo nagrade »#easyjetbestof«. Brko tura je bila po mnenju uredništva najboljša vodena kolesarska tura leta 2018 in eno najbolj avtentičnih doživetij, ki po mnenju urednika Jonnyja Ensalla "vzbudijo kurjo polt". Poleg tega se je Brko tura maja letos uvrstila med najboljših deset izmed 964 prijavljenih za naziv najboljše turistične kampanje leta, Emerging Europe Tourism Campaign of the Year 2019.

Oglejte si tudi