Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Vabilo na seminar Airbnb poslovanje

Razmišljate o tem, da bi vaše stanovanje oddajali turistom na Airbnbu? 

Airbnb je spletni portal, ki posameznikom nudi možnost rezervacije nastanitve kot tudi oddajo edinstvenih prenočišč po vsem svetu.  Airbnb v zadnjih letih beleži povečano ponudbo nastanitev tudi v Sloveniji. V kolikor želite oddajati stanovanje, je potrebno registrirati sobodajalsko dejavnost in se vpisati v Poslovni register Slovenije. Poleg tega je potrebno upoštevati kopico obveznosti in izpolnjevati pogoje kot so: pridobiti soglasja ostalih lastnikov stanovanj v primeru oddajanja v večstanovanjskem bloku, pridobiti uporabno dovoljenje, kategorizirati stanovanje, zadostiti minimalnim normativom opremljenosti stanovanja, pobirati in prenakazati turistično takso občini, izdajati račune, plačevati prispevke, davke, akontacijo dohodnine.... 

Od 1.12.2017 je na voljo nova AJPES-ova aplikacija eTurizem, kjer je potrebno dnevno poročati o gostih, ki bivajo v stanovanju in mesečno poročati statistiko. Predhodno morajo vsi sobodajalci vpisati svoje nastanitvene obrate v Registre nastanitvenih obratov (RNO).

V kolikor želite tudi sami oddajati stanovanje preko spletnega portala Airbnb, vas vabimo na seminar Airbnb poslovanje, ki bo 18.01.2017 v Tehnološkem parku Ljubljana s pričetkom ob 13.00 uri. 

Prijave so možne na spletni strani https://www.klarinsvet.si/seminar-airbnb-poslovanje-2/ 

Na izobraževanju bomo predstavili vsestransko uporabnost spletnega portala hitro rastoče agencije za spletne rezervacije nastanitev - Airbnb.  Seminar je primeren za vse bodoče oddajalce turističnih nastanitev ali stanovanj. Na izobraževanju bomo podali zanimive napotke, kako pričeti s poslovanjem na Airbnb, obenem pa bomo podali zanimive nasvete in trike, kako postati odličen Airbnb gostitelj.

Program seminarja si lahko ogledate na spletni strani https://www.klarinsvet.si/seminar-airbnb-poslovanje-2/#seminar

Vljudno vabljeni!

Ps. V kolikor se seminarja ne morete udeležiti vam je na voljo tudi spletni tečaj Legalizacija Airbnb z doživljenjskim dostopom. Prijave na: https://www.klarinsvet.si/video-navodila-legalizacija-in-zakonodaja-airbnb/ 

Oglejte si tudi