Logo MojaObčina.si
DANES
22°C
7°C
JUTRI
27°C
8°C
Oceni objavo

Začenja se nova sezona vadbe Gremo na tek

V okviru programa Ljubljana je šport začenjamo z novo sezono brezplačne tekaške vadbe za začetnike Gremo na tek. Vadba bo potekala dvakrat tedensko na Ljubljanskem gradu ter v parkih Tivoli in Kodeljevo.

Gremo na tek je 3 mesečni brezplačni program uvajanja v tek, primeren za vse, ki brez posebnih težav hodijo. Program od hoje do teka temelji na postopnem povečevanju količine teka, ki omogoča tudi manj športnim ljudem, da spoznajo njegove negovalne učinke.

Vadba poteka dvakrat tedensko na treh lokacijah: na Ljubljanskem gradu, v parku Tivoli in v parku Kodeljevo. Spomladanska sezona se bo začela v torek, 12. marca 2024, in bo trajala do konca junija.
Posamezen trening traja 1 uro in poteka v vsakem vremenu.


Termini tekaške vadbe:

  • Ljubljanski grad (zbor na Streliški ulici): ob torkih in četrtkih ob 8. uri. Prva vadba bo v torek, 12. marca 2024.
  • Park Tivoli (zbor pred bazenom Tivoli): ob torkih in četrtkih ob 17. uri. Prvič se dobimo v torek, 2. aprila 2024.
  • Park Kodeljevo (zbor pred bazenom Kodeljevo): ob ponedeljkih in sredah ob 18. uri. Začnemo v sredo, 3. aprila 2024.


Program Gremo na tek izvaja Športno društvo Urbani tekači, ki že zbira prijave, za dodatne informacije o programu pa lahko pišete na na e-naslov urban.praprotnik2@gmail.com.


Ljubljana je šport

Na Mestni občini Ljubljana se zavedamo pomena telesne dejavnosti za kakovostno življenje v vseh starostnih obdobjih, zato smo zasnovali brezplačne programe različnih vadb s skupnim imenom Gremo na, ki so namenjeni predvsem začetnikom. Na njih se lahko pobližje seznanijo s tekom, gorskim in cestnim kolesarjenjem, tekom po naravnih poteh ter z golfom in telovadbo.  

Oglejte si tudi