Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
10°C
JUTRI
23°C
11°C
Oceni objavo

Vodilni Kraševci gostujejo v Ljubljani, v Obrovu spopad najboljših "brzincev"

V soboto bodo v drugo polovico rednega dela prvenstva krenili vsi balinarski superligaši. Jesenski del je pripadel Agrochem Hrastu, v naslednjih devetih krogih pa gre pričakovati ogorčen boj za mesta na zaključnem turnirju ter obstanek med elito.

 

V januarskem mini prestopnem roku so nekateri superligaši osvežili svoje zasedbe, večina pa jih bo v nadaljevanje prvenstva krenila v standardnih zasedbah. Vodilni Agrochem Hrast čaka gostovanje pri ljubljanskem Krimu, ki ima z Žanom Sodcem v svojih vrstah statistično najuspešnejšega slovenskega balinarja v letu 2019, v prestopnem roku pa jih je okrepil še izkušeni povratnik Igor Istenič. Tudi Kraševci imajo z Erikom Petričem, Jako Štremflom, Markom Švaro ter Gregorjem Severjem dovolj adutov za lov na novi točki in ljubljanski ljubitelji balinanja se lahko veselijo prave poslastice.

 

Branilci naslova iz Škofje Loke v prestopnem roku nisu trgovali, tako da se bodo na prvo gostovanje v letu 2020 podali s preverjenim kadrom, v katerem so jeseni največ točk prispevali Luka Kokelj, Gregor Oprešnik in Damjan Sofronievski. V Kopru jih čaka zasedba Marjetice, ki se je v prvem delu sezone zagotovo nadejala kakšni točki več, a upanja na mesto v varni sredini lestvice pri bratih Korošec, Senadu Ramiću in ostalih še ni konec.
 

Tretjeuvrščene Zabiče imajo lepo priložnost, da z domačo zmago proti Postojni še malce uidejo zasledovalcem. V prvem krogu v Postojni sta se zasedbi razšli z remijem, v nadaljevanju sezone pa zbrali lepo število točk in posegli bistveno višje od začetnih napovedi. Portoroška Aikea Antena je novo leto odprla z zmago proti Skali in na lestvici preskočila sosede iz Kopra, na novi domači tekmi pa ima lepo priložnost, da se trdno zasidra na osmem mestu. Bo leto 2020 vendarle prineslo točke tudi Košancem? Odgovor bo znan v soboto zvečer. Košanska zasedba bo morala v lovu na zmago prikazati bistveno več kot v prvih devetih krogih.

 

Pravi tekaški spektakel se obeta na tekmi med Ilirsko Bistrico in Skalo, ki imata v svojih vrstah daleč najboljša hitrostna zbijalca superlige. Gostujoča ekipa stavi na aktualnega mladinskega svetovnega prvaka Gašperja Povha, ki je v dosedanjem delu sezone v tej atraktivni disciplini ob povprečju 41,89 zadetkov klonil le enkrat, v bistriških vrstah pa je v “brzincu” v sezoni 2019/20 s povprečjem okroglih 45 točk nepremagljiv Martin Zdauc. Seveda bo o končnem razpletu dvoboja odločala tudi forma ostalih članov zasedb, zmagovalec pa se bo ponovno vmešal v boj za četrto mesto in finalni turnir.
 

Superliga, 10. krog, sobota ob 15. uri: Krim - Agrochem Hrast, Marjetica Koper - Trata, Zabiče - Postojna, Ilirska Bistrica - Skala, Aikea Antena - Košana. Lestvica: Agrochem Hrast 16, Trata 14, Zabiče 13, Krim 10, Skala in Postojna 9, Ilirska Bistrica 8, Aikea Antena 6, Marjetica Koper 5, Košana brez točk.

Oglejte si tudi