Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
28°C
20°C
SOB.
30°C
17°C
11030

Uspešno smo zaključili Velo-city 2022

V Ljubljani se je v petek, 17. junija 2022, zaključila 29. kolesarska konferenca Velo-city 2022. Zastavo konference smo predali naslednjemu gostitelju, mestu Leipzig.

Župan Zoran Janković se je ob zaključku konference zahvalil celotni ekipi, ki je pripravila izjemno konferenco, obiskovalce pa povabil, naj se še večkrat vrnejo v Ljubljano, zanj najlepše mesto na svetu in mesto, v katerem različni živimo skupaj v medsebojnem spoštovanju.
Ob tem je zastavo Velo-city konference predal podžupanu Leipziga Thomasu Dienbergu, kjer bo maja prihodnje leto potekala naslednja konferenca.

Izvršna direktorica Evropske kolesarske federacije Jill Warren se je ob zaključku konference zahvalila županu Zoranu Jankoviću in Ljubljani za izjemno izkušnjo ter izrazila navdušenje nad Ljubljano.

Največjega svetovnega srečanja s področja kolesarjenja se je udeležilo okoli 1.300 udeležencev, ki so prisluhnili 7 plenarnim zasedanjem in več kot 60 sejam, na katerih je nastopilo okoli 350 govorcev.

Dan za kolesarjenje

V okviru konference smo pripravili tudi kolesarski festival Kolesari, spremembo ustvari, ki je v sredo, 15. junija, potekal na Kongresnem trgu, ter množično kolesarsko parado po mestnih ulicah, ki se je je udeležilo približno 7.000 kolesark in kolesarjev, ki so k tej, okolju in zdravju najbolj prijazni mobilnosti, spodbujali tudi ostale meščanke in meščane. 


Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi