Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
15°C
3°C
JUTRI
8°C
-2°C
845

To so bile Priprave 2020

Projekt PRIPRAVE na Volkswagen 25. Ljubljanski maraton smo polni zanosa in optimizma štartali 4. januarja 2020 ob 8.00 uri s tradicionalnim skupinskim tekom. V zadnjih 6-ih letih delovanja kluba Priprave smo organizirali preko 80 skupinskih tekov. V marcu pa se je zaradi korona virusa vse ustavilo.

V letu 2020 smo aktivirali preko 4.000 posameznikov.

ZIMSKA VADBA

V prvih treh mesecih leta 2020 smo imeli organizirano vadbo v dvorani in tekaške treninge na prostem, tako v Ljubljani, kot v Domžalah. Kar preko 120 oseb nam je zaupalo in se z nami borilo proti zimi, mrazu in smo klesali svoje telo in duha, da bomo zasijali pod žarometi tekaških prireditev.

SKUPINSKI TEKI

Leto smo tradicionalno začeli z brezplačnim skupinskim tekom prvo soboto januarja, uspelo pa nam je izvesti 5 skupinskih dogodkov. Kumulativno se nas je zbralo preko 500 tekačev. Tekli smo tudi v Trstu, skupaj s prijatelji z Malega kraškega maratona. Potem pa je sledilo zaprtje družbenega življenja, karantena. Od tu dalje je vsem znano, kako smo živeli.

VADBE V ŽIVO

Ekipa Priprave je neustrašno, takoj po zaprtju države, v soboto 14. marca pričela z brezplačnimi vadbami v živo na Facebook strani. Organizirali smo preko 130 vadb v živo. Poskrbeli smo tudi za najmlajše z vadbo za juniorje. Vsako vadbo pa je v povprečju obiskalo 80-100 oseb. Bili smo med prvimi v državi, ki smo se aktivirali in naredili nekaj dobrega za splošno javnost.

TEKAŠKI TRENINGI

Tekaške treninge smo pričeli s 1. junijem, z nami pa je kilometre nabiralo preko 170 tekačev. Letos smo v skrajšanem 5 mesečnem programu trenirali v večini primerov za virtualne tekaške izzive.

TEKAŠKI IZZIVI

Organizirali smo 4 tekaške izzive in aktivirali preko 4.000 oseb. Pravih tekaških prireditev, zaradi pandemije, ni bilo, zato smo življenje tekačem popestrili z virtualnimi izzivi, kar pa še ni pomenilo, da se niso morali potruditi za spominsko medaljo ali osebno zmago. Naši izzivi niso bili tekmovalno naravnani, naši izzivi so prebujali motivacijo, vlivali pogum in dajali upanje.

MISIJA SKB #VZTRAJAM PRIPRAVE

Za osvojeno medaljo je posameznik moral oddelati dve skupinski vadbi preko Facebook Live in opraviti dva tekaška treninga. Kar zahtevno opravilo, ki ga je zmoglo preko 300 prijavljenih posameznikov.

Leto 2020 je prekinilo niz ustaljene prakse, kar pa ne pomeni, da je ustavilo dobro voljo in srčno ekipo Priprave. PRIPRAVE je platforma za združevanje in ustvarjanje doživetij. In tako bo tudi ostalo.

Hvala za zaupanje! Se vidimo v 2021!

Vaša ekipa PRIPRAVE

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi