Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
8°C
JUTRI
24°C
7°C
Oceni objavo

Sporočite rezultate za Športnika leta Ljubljane 2020

Športna zveza Ljubljane, v sodelovanju z Mestno občino Ljubljana, običajno decembra pripravi tradicionalno slavnostno prireditev »Športnik leta Ljubljane». Na njej podeli priznanja najboljšim ljubljanskim športnicam, športnikom, ekipam, trenerjem, amaterskim delavcem, društvom in drugi zaslužnim, ki so svojimi dosežki ali dolgoletnim delom pripomogli k večji prepoznavnosti Ljubljane, kot športnega mesta. Prireditev »Športnik leta Ljubljane 2020» bomo, zaradi trenutnih razmer, predvidoma izvedli v drugi polovici februarja 2021. O točnem datumu vas pravočasno obvestimo.

Na podlagi pravilnika o podeljevanju priznanj ŠZL, se za leto 2020 podeljujejo priznanja na področju vrhunskega športa za naslednje kategorije:

  • posameznim športnikom in športnicam (mladinci, člani) za vrhunske dosežke,
  • najboljši športnici in športniku Ljubljane,
  • najboljšim ekipam.

Za vrhunske dosežke se smatrajo visoke uvrstitve na Olimpijskih igrah (OI), svetovnih prvenstvih (SP), evropskih prvenstvih (EP), sredozemskih igrah (SI) v članski in absolutni mladinski kategoriji.

Priznanja ŠZL se podeljujejo za vrhunske dosežke športnic in športnikov – članom ljubljanskih športnih klubov, ki so v letu 2020 dosegli:

  • uvrstitev do 10. mesta na OI,
  • uvrstitev do 8. mesta na SP v olimpijskih športnih panogah
  • za osvojitev ene od medalj na SP, EP in SI.

Pri plesu se upoštevajo navedeni rezultati v standardnih in latinskoameriških plesih. V akrobatskem rocknrollu in modernih tekmovalnih plesih (break dance, disko, electric boogie, hip hop, step in šov) se upoštevajo rezultati svetovnih prvenstev. Drugi moderni tekmovalni plesi, formacije, male skupine, produkcije in druge oblike skupinskih nastopov niso upravičene do priznanj.

Pri parašportu se upoštevajo navedeni rezultati na OI, uradnih SP in EP športnikov invalidov.

Priznanja prejmejo tudi ekipe v kolektivnih športnih panogah:

  • za osvojitev 1. – 3. mesta na uradnem klubskem tekmovanju.

Pravico do priznanja imajo tudi trenerji športnikov, ki so najbolj zaslužni za dosežke športnikov oz. ekip.

Če posamezni športnik doseže več navedenih dosežkov, prejme priznanje samo za najvišji dosežek.

Uvrstitve ljubljanskih športnikov in športnic spremljamo skozi celo koledarsko leto, kljub temu pa vas na podlagi navedenih izhodišč oziroma kriterijev naprošamo, da nam najkasneje do 10. januarja 2021 posredujete uvrstitve in rezultate vaših športnikov oz. športnic za zgoraj omenjene kategorije na naš naslov ali na elektronski naslov info@szlj.si.

Športna zveza Ljubljane bo podatke skrbno varovala in uporabljala v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (GDPR,ZVOP-1,ZVOP-2,  oziroma vsakokratne veljavne nacionalne zakonodaje) samo v namene podeljevanja priznanj za leto 2020!

 

vir: ŠZ Ljubljane

Oglejte si tudi