Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Psihično pripravljeni na maraton?

Letošnji Ljubljanski maraton je pred vrati. Najbolj navdušeni tekači ste gotovo vrhunsko pripravljeni in že zaključujete s še zadnjimi pripravami na tek. Toda tudi, če imate za seboj že stotine kilometrov in morda tudi kakšen maraton, se vprašajte, ali ste na tek tudi psihično pripravljeni?

Velikokrat radi rečemo, da je pri teku vse v glavi, kar je delno seveda res. Bodite trdno odločeni in prepričani, da vam bo uspelo.

Če boste na startu imeli cmok v grlu, pomeni, da ste vznemirjeni, imate povišan adrenalin in da ste dobro pripravljeni. Verjemite, da imajo pred pomembni tekmami 'cmok' tudi vsi vrhunski športniki. In to je zagotovo za vas najpomembnejša tekma leta.

Ostanite čim bolj sproščeni ali pa vsaj dajajte tak videz. Ko boste začeli teči, se boste zelo kmalu sprostili. Med tekom pazite na tempo in ne pretiravajte s hitrostjo, saj bo tek dolg, in če se boste dobro počutili, pospešujte v drugem delu. Kakorkoli, bodite pogumni in neustrašni, da boste v cilju ne glede na rezultat lahko ponosni nase.

Lahko, da boste imeli med tekom težave s sapo ali z bolečinami v nogah. Tempo za nekaj čas zmanjšajte ali se ustavite za nekaj sekund ter raztegnite noge.

Pazite tudi, da se ne spustite v interni dvoboj s katerim preveč bahavim in za vas predobrim tekačem. Med tekom se spodbujajte in mislite pozitivno (lahko tudi poslušate spodbujevalno glasbo).

Skratka BORBA, BOLEČINA, TRPLJENJE – vse za to, da boste lahko na cilju doživeli občutek utrujenega zadovoljstva. SREČNO IN ZMAGOVALNO.

Oglejte si tudi