Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Odštevamo do evropskega prvenstva v rokometu za ženske

Na Novem trgu smo danes zagnali odštevalnik, ki bo odšteval čas do začetka evropskega prvenstva v rokometu za ženske (EHF EURO 2022), ki bo novembra potekalo tudi v dvorani Stožice.

Letošnje prvenstvo bo veliko več kot le športni dogodek, saj bodo organizatorji velik poudarek namenili tudi opolnomočenju in enakopravnosti žensk ter promociji njihove vloge v naši družbi. Izbrali so 17 ambasadork prvenstva, uspešnih in izjemnih žensk, ki vsaka na svojem področju širijo obzorja, izboljšujejo naš vsakdan, pomagajo družbi in dokazujejo, kako pomembne so ženske za naš svet.


Poudarjamo vlogo žensk v družbi

Kot je v svojem nagovoru izpostavila podžupanja Tjaša Ficko, se je povabilu Rokometne zveze Slovenije, da postane ambasadorka prvenstva, odzvala z veseljem, predvsem zaradi poudarka na trajnostni organizaciji dogodka in opolnomočenju žensk. Podžupanja Tjaša Ficko je vodila ekipo, ki je bila zaslužna, da je Ljubljana postala zelena prestolnica Evrope 2016, lani pa je bila Ljubljana razglašena za najboljšo zeleno prestolnico Evrope.

V okviru aktivnosti za opolnomočenje žensk smo predstavili tudi prve semaforje z ženskimi podobami za pešce v Ljubljani. Ti stojijo na štirih križiščih v bližini Centra Stožice: na križišču Dunajske ceste in mestne obvozne ceste, Vojkove in Gosarjeve ceste, Vojkove in Baragove ceste ter na križišču Vojkove ceste in mestne obvozne ceste.


V Stožicah znova gostimo tekmovanje na najvišji ravni

Gostiteljice letošnjega prvenstva so Slovenija, Makedonija in Črna gora, v dvorani Stožice pa bodo poleg uvodnega dela prvenstva potekali tudi zaključni boji in veliki finale.

Oglejte si tudi