Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
3°C
JUTRI
16°C
2°C
Oceni objavo

Odbojka na mivki sredi mesta

Na Kongresnem trgu in v Športnem parku Ludus v Črnučah bo od 1. do 4. avgusta 2019 potekal turnir svetovne serije v odbojki na mivki, FIVB Beach Volleyball World Tour 1 Star.

Že drugo leto zapored bomo na obeh prizoriščih lahko spremljali najboljše slovenske dvojice, ki se bodo na domačih tleh pomerile z vrhunskimi pari z vsega sveta.

V petek, 2. avgusta, bodo na Kongresnem trgu potekali finalni tudi dvoboji državnega prvenstva mladih, v kategorijah U14–U20. Na voljo bodo tudi brezplačne dejavnosti: obiskovalci bodo med drugim lahko igrali odbojko na mivki, v vodi ali se preizkusili v vodnih zorbih, v odmorih med tekmami pa bo zabava in večerna animacija. 
Z vrhunsko izvedbo turnirja in privlačno kuliso se želimo približati mednarodnim turnirjem in tekmovalcem zagotoviti primerno konkurenco, gledalcem pa spektakel "na plaži".
Letošnji turnir bodo v spletnem prenosu prenašali na Eurovolley.tv, novice pa objavljali na spletni strani Evropske odbojkarske zveze (CEV).

 

Odbojka na mivki je postala ena najbolj atraktivnih športnih panog. Od leta 2014 je na Kongresnem trgu tri poletja zapored potekal mednarodni turnir (Challenger), ki ni bil pod okriljem evropske ali mednarodne odbojkarske zveze, a je kljub temu zbudil veliko pozornosti v svetovnem merilu. Leta 2017 smo v središču Ljubljane lahko spremljali turnir evropske serije CEV European Beach Volleyball Tour, lani pa prvič turnir svetovne serije FIVB Beach Volleyball World Tour.

Podpiramo športni turizem

Na Mestni občini Ljubljana podpiramo tovrstne prireditve, saj športni turizem predstavlja segment, ki ima glede na raziskave v svetu izjemen potencial - zagotavlja prenočitve tujih gostov in izjemne multiplikativne učinke, ima močno pozitivno publiciteto in prispeva k podobi destinacije kot dobro organizirane in profesionalne, s kakovostno infrastrukturo in ponudbo.
Poleg turnirja v odbojki na mivki smo v letošnjem letu že podprli prvenstvo v športnem plezanju Triglav The Rock, kolesarska dogodka Maraton Franja in dirka Po Sloveniji, sledila pa bosta še mednarodni turnir ulične košarke trojic Serije Challenger in Ljubljanski maraton.

Oglejte si tudi