Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
9°C
JUTRI
23°C
10°C
Oceni objavo

Objavljen razpored tekmovanja v ligi EBEL

Sedaj je že znano, da bo v Ligi EBEL, v kateri igra tudi HDD Olimpija, tako kot lani sodelovalo 12 ekip. Tudi sistem tekmovanja ostaja enak kot v minuli sezoni. Redni del tekmovanja bo še vedno razdeljen na dva dela, štirikrožni prvi in dvokrožni drugi del.

 

Novost je, da igralni dnevi rednega dela ne bodo več le torek, petek in nedelja temveč bodo srečanja na sporedu tudi v preostalih dnevih tedna. Prvi del tekmovanja se bo, z obračunom med Dornbirnom in Beljakom, pričel v soboto 7. 9. 2013 in bo trajal do 12.1.2014. Zmaji bodo prvo tekmo odigrali 13. 9. v Innsbrucku. Prva domača tekma pa bo šele 24. 9 proti Salzburgu, saj bodo prve tri tekme zaradi Eurobasketa in zasedenosti Hale Tivoli zmaji odigrali v gosteh.

 

Prvi obračuni drugega dela, moštva se bodo razdelila na zgornjo in spodnjo polovico, bodo na sporedu 17.1. Drugi del bo trajal do 2.3., pet dni kasneje pa se bodo pričeli izločilni boji. Med rednim delom se bo tekmovanje dvakrat prekinilo. Prvi odmor bo na sporedu med 4. in 10. novembrom 2013, drugi, tritedenski olimpijski, pa med 3. in 23. februarjem 2014.

 

Nespremenjen ostaja tudi sistem v končnici. Prve tri ekipe bodo imele možnost izbire nasprotnika izmed tistih, ki bodo redni del končale med 5. in 8. mestom. Četrtouvrščeno moštvo pa se bo v četrtfinalu pomerilo s preostalim nasprotnikom. Prvak bo znan najkasneje 13.4., ko bo na sporedu morebitna 5. finalna tekma. 

 

Vir: HDD Telemach Olimpija

Oglejte si tudi