Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

O proračunu za šport in kriterijih za OI v Tokiu

Na seji izvršnega odbora Olimpijskega komiteja Slovenije so govorili o financiranju športa iz državnega proračuna, o kriterijih za nastop na olimpijskih igrah prihodnje leto v Tokiu ter kandidaturi Maribora za izvedbo olimpijskega festivala evropske mladine leta 2023.

Kvalifikacijsko obdobje za igre v Tokiu bo potekalo do 29. junija 2021, igre pa bodo potekale od 23. julija do 8. avgusta. Slovenski kandidati so razvrščeni v tri kategorije, na prvi ravni so tisti, ki imajo možnost osvojitve medalje ali uvrstitve v finale. Ta čas je na seznamu kandidatov 67 športnikov in 49 športnic (skupaj 116) v 26 različnih športnih panogah.

Potrdili so ustanovitev Nacionalnega olimpijskega inštituta za šport za zagotavljanje strokovne podpore vrhunskim športnikom za kvalifikacije in nastope na velikih mednarodnih tekmah.

Na področju športa s predlogom rebalansa državnega proračuna ni prišlo do nižanja proračunskih sredstev za izvajanje programov, tako kot v veljavnem proračunu bo v letnem programu športa (LPŠ) na voljo 15.722.000 evrov. Že prej se je znižal proračun za šport za 3.278.000 evrov; iz proračuna so bile črtane skoraj vse investicije.

Več preberite na www.olympic.si.

 

Športna zveza Ljubljane

Oglejte si tudi