Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

NOVOSTI pri ABC športu

Vsako leto se trudimo da lahko otrokom ponudimo kar se da pester izbor vadb, letos pa smo pripravili kar tri novosti!
BADMINTON

Le kdo ne pozna te igre? Lahkotna igra, ki jo lahko igramo praktično povsod, na plaži, travniku, telovadnici... Pa je res tako lahkotna kot si mislimo? 

  • Učenje zahteva hitre reflekse, hitrost in vzdržljivost. Pri igri so izredno pomembni gibanje v vseh smereh, hitro reagiranje, predvidevanje nasprotnikovih potez in natančnost. Poleg telesnih sposobnosti igralec potrebuje tudi psihološke in kognitivne sposobnosti.
  • Naš program bo prilagojen otrokom, predznanje pa ni potrebno. Učili se bomo dela z loparjem, odbijanja peresne žogice in pravil badmintona, hkrati pa krepili mišice, urili hitre noge, raztegovali telo ter se zraven igrali in zabavali. Urili bomo sposobnosti kot so vzdržljivost, moč, natančnost, spretnost, agilnost, ravnotežje in gibljivost.

PARKOUR
Parkour je telesna disciplina francoskega izvora, v kateri udeleženci tečejo po namišljeni poti in pri tem čim hitreje in čim bolj učinkovito premagujejo ovire. Simulirajo bežanje pred namišljenim nasprotnikom oziroma nevarnostjo. Pri tem uporabljajo različne spretnosti, kot je skakanje in plezanje ali pa bolj akrobatične gibe. Objekti, ki jih izvajalci premagujejo, so iz vsakdanjega življenja, največkrat iz mesta npr.: ograje, garaže, strehe, ...

Cilj discipline je priti od točke A do točke B čim hitreje, le z uporabo človeškega telesa za premagovanje ovir.

Parkour pomeni energijo, moč, pogum, čvrstost, drznost, pomoč, tovarištvo, poštenost, mišice, dihanje.

BALETNA PRIPRAVNICA

Špičke, obrati, skoki, špage in raztezanje, smeh in veselje … mogočnost in eleganca gibov, stopicanje po prstkih ter baletne oblekice privlačijo mnogo deklic. Da bi se z baletom bolje spoznali in utrdili baletno tehniko, bomo skozi igro in raznovrstne plesne kombinacije pridobivali novo znanje ob prijetni glasbeni spremljavi. Namen naših ur bo razgibati naša telesa, spoznati občutek za prostor in čas ter slišati ritem, z improvizacijo pa spodbujati otrokovo domišljijo in ustvarjalnost. Otroci bodo pridobili občutek pripadnosti skupini, samozavest, sposobnost nastopanja in občutek za urejenost.

Povezave

www.abcsport.si

Oglejte si tudi