Logo MojaObčina.si
DANES
5°C
4°C
JUTRI
6°C
4°C
13487

Nova drevesa nas bodo spominjala na EP v rokometu

V okviru evropskega prvenstva v rokometu za ženske, ki ga gostimo v dvorani Stožice, smo danes skupaj s predstavniki Rokometne zveze Slovenije pri OŠ Mirana Jarca zasadili nova drevesa, s čimer smo podprli trajnostno organizacijo omenjenega prvenstva.

Skupaj smo zasadili 16 jablan, toliko reprezentanc igra na prvenstvu. Ob vsakem drevesu smo namestili tudi leseno tablico, poslikano z zastavo sodelujočih reprezentanc. Drevo, ki predstavlja slovensko reprezentanco, sta skupaj posadila župan Zoran Janković in predsednik Rokometne zveze Slovenije Franjo Bobinac.
Na dogodku je sodelovala tudi podžupanja in ambasadorka prvenstva Tjaša Ficko, ki navdušeno navija za slovenske rokometašice: »Vražja dekleta so lahko tako dobra kot vražji fantje. Pred časom sem neskromno napovedala finale in še vedno verjamem, da ga bodo Slovenke igrale. Navijajmo skupaj do zlate kolajne!«

Osrednje prizorišče evropskega prvenstva v rokometu za ženske je dvorana Stožice, kjer se tekme začenjajo danes, 20. novembra pa bo tu tudi veliki finale, na katerem se bosta najboljši reprezentanci pomerili za naslov evropskih prvakinj v rokometu.

Rokomet je doma na OŠ Mirana Jarca

V sklopu priprav na rokometno prvenstvo je učenke OŠ Mirana Jarca obiskala tudi ambasadorka prvenstva Deja Ivanović Doler, ki je mlade športnice spodbudila k igranju rokometa in jim pokazala nekaj rokometnih prvin.  

vir: MOL

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi