Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Manj denarja za ljubljanski šport

V letu 2013 bo MOL namenil za šport 5 milijonov evrov manj v primerjavi z letošnjim letom.

Najbolj se bo zmanjšanje proračuna za šport poznalo pri financiranju vzdrževanja, obratovanja in investicijah v športno infrastrukturo. Za te namene je predvidenih za 5,4 milijona manj denarja, medtem ko pa je za letne programe predvidenih 428.739 evrov več. 


Naslednje leto naj bi tako MOL za šport porabil okrog 20 milijonov evrov, za letos je bilo namenjenih 25 milijonov evrov. Še lani pa je ta znesek znašal 29,67 milijona evra.

Prenova Hale Tivoli, Kolezije in zaključek Stožic

Za naslednje leto je predvidena prenova Hale Tivoli, ki je, po besedah MOL, nujna za izvedbo evropskega prvenstva. V javnem zavodu Šport Ljubljana napovedujejo, da bo obnova stala 3,4 milijona evrov, denar pa naj bi zagotovili zagotovili država in evropski skladi. V MOL kljub nujnosti obnove Hale Tivoli v program niso zapisali, koliko denarja bodo namenili obnovi dvorane. So pa v programu bolj specifični glede ostali projektov, tako je za zaključek gradnje dovrane Stožice, Muzeja športa, dvorane za curling in parkovnih, namenjenih 3,8 milijona evorv. Za obnovo kopališča Kolezije je načrtovanih 1,4 milijona evrov.

Po predlogu Letnega programa športa v Mestni občini Ljubljana za leto 2013 naj bi tako bilo za vzdrževanje, obratovanje in investicije v športno infrastrukturo je namenjenih 12.994.862 evrov (od tega za tekoče transferje v javne zavode 3.261.404 evrov). Za vzdrževanje in obratovanje javnih športnih objektov v lasti MOL bo šlo 2.961.404 evrov, od tega 2,7 milijona Javnemu zavodu šport Ljubljana, 252.000 evrov pa osnovnim šolam, ki upravljajo z manjšim delom športnih objektov v lasti MOL.

Oglejte si tudi