Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
26°C
9°C
JUTRI
28°C
12°C
11109

Košarkaši Društva paraplegikov ljubljanske pokrajine tretji na državnem prvenstvu

V športni dvorani OŠ Planina pri Sevnici je 23. aprila 2022 potekalo državno prvenstvo v košarkarski ligi ZPS-Bauerfeind, ki ga je organizirala Zveza za šport invalidov Slovenije-Slovenski paralimpijski komite. Ekipe, ki so nastopile na tokratnem državnem prvenstvu, so v ligaškem tekmovanju Zveze paraplegikov Slovenije odigrale štiri kroge.
Prvi krog so 13. novembra odigrale v Vojniku, kjer je povedla DP Maribor, v drugem krogu 11. decembra v Šmartnem pri Litiji je vodstvo prevzela DP-Kranj-DP Novo mesto, ki je vodstvo zadržala tudi v tretjem krogu 13. februarja v Novem mestu in v četrtem krogu 13. marca.
Za polfinale-1 sta se na parketu prvi pomerili združena ekipa DP Kranj-DP Novo mesto in naša ekipa DP Ljubljana Mercator. Favorizirana združena ekipa si je že v prvem polčasu priigrala visoko prednost, ki jo je v nadaljevanju tekme še povišala in zmagala z rezultatom 88:46.

V drugi tekmi za polfinale-2 je slavila DP Celje Thermana, ki je ekipo DP Maribor porazila z visoko koš razliko 66:36.
Za tretje mesto sta se tako pomerili poraženi ekipi DP Maribor in naša ekip DP Ljubljana Mercator. V prvem polčasu so vodili Mariborčani, v drugem pa so naši igralci prevzeli vodstvo in zmagali s 65:60.
V velikem finalu sta si na košarkarskem parketu nasproti stali DP Celje Thermana in DP Kranj-DP Novo mesto. Z boljšo igro je zmagala celjska ekipa in tako ubranila naslov državnih prvakov. Končni rezultat je bil 57:40.
Tekme je spremljal tehnični delegat Milan Lukan, sodila pa Mitja Dečman in Marko Marinovič.

Končni vrsti red:
1. DP Celje Thermana
2. DP Kranj-DP Novo mesto
3. DP Ljubljana Mercator
4. DP Maribor

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi