Logo MojaObčina.si
DANES
18°C
4°C
JUTRI
23°C
8°C
Oceni objavo

Evropski teden športa 2020

Evropski teden športa, ki letos poteka od 23. do 30 septembra, je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Letos bo organiziran četrtič in poglavitni cilj je spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti.

Priprava izbora literature na temo športa in gibanja je del Evropskega teden športa 2020, katerega nosilec je Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez. V Mestni knjižnici Ljubljana se projektu pridružujemo z izborom kakovostnih leposlovnih in poučnih knjig s športno tematiko za otroke in mlade, od predšolskega obdobja do konca srednje šole, pa tudi za starše, pedagoške in strokovne delavce v vrtcih, osnovnih in srednjih šolah ter športnih društvih.

Izbor sta mag. Darja Lavrenčič Vrabec in Ida Mlakar Črnič in bili pri tem še posebej pozorni na knjige z znakom kakovosti »Zlata hruška«. Pri pripravi seznama so sodelovali še Fakulteta za šport Univerze v Ljubljani, Nacionalni inštitut za javno zdravje ter Mariborska knjižnica z dogodkom Športajmo in berimo.

 

Prenesi priponko:

 

Oglejte si tudi