Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
6°C
Oceni objavo

Dan čistega športa – Play True 2020

“PLAY TRUE 2020” je kampanja v sklopu projekta “SPORT FOR TOMORROW” – Šport za jutri, ki ga vodi Japonska vlada z namenom mednarodnega prispevka preko športne iniciative. Namen projekta je promocija športa preko 10 milijonov ljudi iz več kot 100 nacij do leta 2020, ko bo Tokio gostil poletne olimpijske in paralimpijske igre. Cilj je posredovati vrednote v športu in promocija olimpijskega in paralimpijskega gibanja med ljudmi vseh generacij širom celega sveta.

Kampanja PLAY TRUE 2020 je sestavljena iz “PLAY TRUE Torch Relay” in “Real Champion Education package”.

“PLAY TRUE Torch Relay” je projekt, v katerem sodelujejo športniki iz različnih držav, športov in generacij z namenom zapustiti dediščino o »resnici« v športu, ki bi zajela svet in prihodnost. »Resnica«, ki jo je vsak športnik našel skozi šport in življenje bo vpisana na edinstveni makimono (tradicionalni japonski zvitki papirja) in se prenašala kot sporočilo svetu in prihodnosti.

»Resnice« športnikov si lahko ogledate tukaj.

“Real Champion Education package” – »Izobraževalno gradivo pravi zmagovalec« je gradivo Japonske protidopinške agencije (JADA) o vrednotah in integriteti športa ter anti-dopingu, ki je enostavno za uporabo. Skozi to gradivo je predstavljen učinkovit program izobraževanja za različne ciljne skupine, kot so otroci v šolah, mladi športniki in spremljevalno osebje športnikov.

Podrobnosti izobraževalnega gradiva si lahko ogledate tukaj.

 

Vir: Športna zveza Ljubljane

 

Oglejte si tudi