Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Bravo: BRONASTA Teja Belak spet na zmagovalnem odru

Slovenska telovadka Teja Belak je na svetovnem pokalu v Dohi tako kot prejšnji konec tedna v Bakuju osvojila tretje mesto na preskoku. Druga slovenska finalistka na tem orodju Tjaša Kysselef je bila peta.

Siol.net Sportal poroča:

 

Belakova je za svoja skoka dobila oceno 14,083, Kysselefova pa 13,516. Zmagala je Uzbekistanka Oksana Čusovitina (14,166), ki je bila najboljša že v Bakuju. Druga je bila Avstralka Emily Little (14,099).

To sta bila edina slovenska finalna nastopa v Dohi, vsi preostali telovadci so tekmo končali v kvalifikacijah.

"Izgledalo je zelo v redu, na koncu je bila tretja, lahko bi bila prva ali pa druga. Nekateri še vedno dobijo nekaj višjo oceno na ime. Vse tri so bile 'tam, tam'. Lahko pa bi bilo drugače. Zadovoljen sem, ker je naredila. To je za pripravo na EP super," je nastop Belakove pokomentiral selektor Andrej Mavrič, o skokih Kysselefove pa je dodal: "Tjaša je drugič v življenju na tekmi naredila nov skok, zato je bilo kljub napakici v redu. Sploh, ker je prejšnji teden pri doskoku padla na zadnjico."

 

Pred telovadkami in telovadci je zdaj nekaj tekmovalnega premora, med 19. in 23. aprilom pa jih čaka evropsko prvenstvo v Romuniji.


BAKU, svetovni pokal:
Tekmice na preskoku je znova premagala uzbekistanska veteranka Oksana Čusovitina, ki je za skoka prejela oceno 14,333. Druga je bila Avstralka Emily Little (14,067), tretja pa Belakova z oceno 13,750. Kysselefova je s padcem pri enem od skokov prejela oceno 13,166, kar je zadoščalo za končno šesto mesto.

Belakova se v Bakuju ni "spoprijateljila" z odskočno desko, nikakor ni našla prave, zato na koncu ni tvegala s težjima skokoma, temveč se je odločila za lažja.

"V kvalifikacijah sem poizkusila narediti stegnjeno salto za 360 stopinj, ampak sem padla. Dva dni sem poskušala, ni mi uspelo. Šla sem najprej s tršo desko, ampak tukaj je bila tako trda, da mi ni šlo. Poizkušala sem z mehko, ampak je premehka. Zato sem se odločila za lažji skok. Ampak to ne pomeni, da na treningu ne naredim težjega. Že v Dohi bom spet poskusila. Splača se mi, skok je vreden šest desetink točke več, s tem nameravam nastopiti na evropskem prvenstvu," je o tem povedala Ljubljančanka, ki je z začetkom sezone zadovoljna. "Glede na to, kako je kazalo z vsemi bolečinami in poškodbami, sem zadovoljna."


GD Zelena jama
www.gimzj-drustvo.si
FB @gdzelenjama
INSTAGRAM gdzelenajama
YouTube GDZelenajama
TWITTER gd_jama
040 592 691

ex.php/news-archive/345-oksana-chusovitina-claimed-the-women-s-vault

Oglejte si tudi