DANES
24°C
10°C
JUTRI
26°C
11°C

Študijski program Dom, kultura bivanja, oprema in prenova

Slovenska univerza za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani vas obvešča, da so še prosta mesta v programu Dom, kultura bivanja, oprema in prenova, ki poteka ob četrtkih med 14.15 in 15.45 uro v dvorani UTŽO na Poljanski cesti 6.

Program namenjamo vsem, ki jih zanima notranja arhitektura. Usmerjen je v spoznavanje sodobnih bivalnih trendov, razvijanje estetskih meril, kritičnosti in odnosa do bivalne kulturne dediščine, spoznavanje osnovnih pristopov pri načrtovanju notranje opreme, razumevanje vloge barv in svetlobe v prostoru. Iskali bomo odgovore na vprašanje, ali vemo, kaj hočemo in kaj potrebujemo v prostoru?

Spoznavali bomo bivalno kulturo skozi zgodovino: stari vek, antika, srednji vek, oživitev v renesansi in naslednjih obdobjih, viktorijanska doba, prelom stoletja, art nouveau, art deco oz. modernizem. Preučevali bomo opremljanje s stilnim pohištvom, japonsko hišo, bivalno kulturo po drugi svetovni vojni itd. Obiskali bomo tudi dogodke v našem mestu v povezavi z vsebino programa.

PRIJAVE: UTŽO, 01 433 20 90, e-pošta: univerza3@siol.net


Vabljeni, pridružite se nam!


Oglejte si tudi