Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Meditacija za uravnoteženost čaker

Kozmična energija nenehno priteka z vseh strani v nas in teče skozi nas. Znotraj nas so močna energijska središča, ki se imenujejo čakre. Te so na energetski ravni povezane z delovanjem naših glavnih žlez. Eden od ciljev meditacije je čakre prebuditi in balansirati.

 

Povežimo se s subtilnim telesom. 

 

Povabim vas v udoben sedeč položaj. Ozavestimo globoke vdihe in izdihe. Predstavljamo si, kako z vdihom skozi nos vstopi energija uravnoteženosti. Z izdihom, opuščamo vse, kar nam ne služi več. Bolj, ko se umirja naš um, sprošča telo, bolj začutimo stik s čakrami. Predstavljamo si jih, kot žarečo energijo svetlobe, ki je sije znotraj nas navzven.

 

Vsaka čakra ima sporočilo za nas.

 

Povežimo se s korensko čakro, ki leži na področju trtice. Predstavljamo si, kot da dihamo skozi prvo čakro. Občutimo in vidimo jo, kot žarečo energijo svetlobe.

 

Povežimo se s sakralno čakro, ki leži na spodnjem delu trebuha. Predstavljamo si, kot da dihamo skozi drugo čakro. Občutimo in vidimo jo, kot žarečo energijo svetlobe.

 

Povežimo se s solarnim pleksusom, ki leži okoli popka. Predstavljamo si, kot da dihamo skozi tretjo čakro. Občutimo in vidimo jo, kot žarečo energijo svetlobe.

 

Povežimo se s srčno čakro, ki leži na področju srca. Predstavljamo si, kot da dihamo skozi četrto čakro. Občutimo in vidimo jo, kot žarečo energijo svetlobe.

 

Povežimo se z grleno čakro, ki leži na področju grla. Predstavljamo si, kot da dihamo skozi peto čakro. Občutimo in vidimo jo, kot žarečo energijo svetlobe.

 

Povežimo se s tretjim očesom, ki leži med obrvema. Predstavljamo si, kot da dihamo skozi šesto čakro. Občutimo in vidimo jo, kot žarečo energijo svetlobe.

 

Povežimo se s kronsko čakro, ki leži na temenu. Predstavljamo si, kot da dihamo skozi sedmo čakro. Občutimo in vidimo jo, kot žarečo energijo svetlobe.

 

Vstopimo v žarečo energijo svetlobo.

 

Opazujemo vsa čustva, misli, sporočila, ki nam predajajo. Bolj ko so naši energetski centri uravnoteženi, bolj zaznavamo notranji mir.

 

Vsaki izmed čaker je dodeljena beeja mantra in s ponavljanjem le te se povežemo z vibracijsko energijo te čakre. Mantro ponavljamo toliko časa, dokler se um popolnoma umiri.

 

V mislih izgovarjate beeja mantre, od spodaj navzgor.

 

LAM

VAM

RAM

JAM

HAM 

AUM

 

V meditaciji ostanite poljubno časa. Občutite, kako prijeten občutek je, ko v svoje življenje povabite energijo uravnoteženosti.

Oglejte si tudi