Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
6°C
NED.
23°C
8°C
Oceni objavo

Kako vzdrževati ravnovesje

Prekomerne čustvene napetosti čez dan in pretežno bivanje v naših glavah, nas vse bolj oddaljuje od nas samih, od naše človeške pristnosti, od narave in drugih bitij. Organizem, ki pade iz ravnotežja, ritma, celosti in usklajenosti, si lahko z raznimi metodami in sredstvi pomaga, da zopet najde harmonijo. Za vzdrževanje svojega ravnovesja in za izboljšanje in razreševanje bolezenskih stanj, vam predstavljamo Biosinergijo.

BIOSINERGIJA je holističen-celosten pristop k ozaveščanju in raziskovanju sebe in drugih. Združuje kineziologijo, bioenergijo, psihologijo, akupresuro, osteopatijo in uporabo cvetnih esenc.

 

Kot bitja smo večplastni, vse naše plasti pa tvorijo celoto, zato ima vsak naš delček tudi vse informacije, ki jih potrebujemo, da se naučimo biti to, kar v resnici smo v naši duši. V njej je shranjeno celotno vedenje o nas samih, vsi spomini prejšnjih življenj, njihovih izkušenj, v njej je shranjen naš namen tega življenja in vsi vzroki za duhovne, miselne, psihične in telesne motnje, ki jih imamo. Naša pojava (pojavnost) je le odsev duše.
Tudi v fizičnem telesu so spravljene vse te informacije, zato ga lahko uporabimo kot komunikatorja in preko njega pridemo do informacij, ki nam bodo pomagale opustiti tisto, kar mi nismo, oziroma izkazati tisto, kar mi smo.

 

Preko napetosti mišic ustvarimo pogovorno polje med zdravljencem in terapevtom, ki sta v času terapije v biosinergijski celoti. Vibracija terapevta resonira z vibracijo zdravljenca. Zaradi psihičnih napetosti prihaja do prekomernih napetosti tudi v mišicah in na podlagi tega poznamo tri stanja: premajhno napetost mišic, prekomerno napetost mišic in homeostazo ali ravnotežje. Premalo ali preveč energije nam preprečuje, da bi bili v stiku s samim seboj.

 

Pri biosinergiji uporabljamo napetost v mišicah prstov. Mišice pa so povezane z meridiani. Poznamo 14 meridianov in vsak od njih je povezan z eno od 14 vrlin. Stanje meridiana kaže na to, kako to vrlino v življenju tudi uporabljamo. Zopet iščemo ravnovesje. Ne sme biti ne preveč ne premalo izražene določene vrline, takrat je naše življenje harmonično in v skladu z namenom. Vsak od nas pa ima tudi eno vrlino, katera mu je najbližja, katero najlažje izžareva navzven in se obenem od nje tudi največ nauči. Se pravi, da je ta vrlina ves njegov sijaj in obenem tudi njegova šibkost.

 

Pri terapiji najprej preverimo MAKRO profil - osnovno os (vertikalno), na kateri se izraža naš namen, naše naloge. Pri tem delu ugotavljamo blokade, zastoje in vzroke za njih na tej osi. Horizontalna os nam daje smer gibanja naših potencialov. Moč in hitrost gibanja sta odvisni od izkazanih (ozaveščenih) potencialov.

Drugi del je MIKRO profil, pri katerem obdelujemo različne simptome (bolečine, stanja, strahove, bolezni, odnose). Najprej poiščemo "oboleli meridian" in nato še njegov podporni meridian. Preko napetosti mišic prstov ugotovimo ali gre za prekomerno ali premajhno napetost. Določimo čas nastanka motnje in vrsto motnje.

 

Pomagamo si tudi s pozitivnimi afirmacijami, ki razgrajujejo miselne vzorce, kateri pogosto nastajajo v določenih kombinacijah meridianov. Ko zdravljenec ozavesti blokado, poiščemo še njemu najbližji način zdravljenja. Največkrat izbiramo med cvetličnimi esencami (Iamki, Bach, Desert flower), afirmacijami, masažo akupunkturnih točk, polaganje rok-izravnava elektromagnetnega polja ali cranio-sakralno terapijo (osteopata dr. Johna Upledgerja). Koliko časa in v kakšni količini doziramo terapijo, nam pove telo. Pove nam tudi, kdaj je v ravnovesju in kdaj lahko zaključimo s terapijo.

 

Poleg individualnih tretmajev se lahko v mesecu avgustu 2016 udeležite tudi 60 urnega tečaja Biosinergije kjer se boste dotaknili bioenergije, psihologije, kineziologije, osteopatije in uporabe cvetnih esenc. Diagnostika in terapija sta razdeljeni na dva osnovna dela, makro in mikro. Makro diagnostika ugotavlja energijske blokade in njihove vzroke za neskladnost pacienta s svojimi osnovnim življenjskim namenom, mikro diagnostika pa ugotavlja blokade in njihove vzroke, ki povzročajo določen simptom.

 

ASIA TUMA, zavod za pomoč in pospeševanje
osebnostne rasti in duhovnega razvoja Ljubljana
Jakčeva  2, 1000 Ljubljana
info@asiatuma.net
asia.tuma@gmail.com
040 210 512
www.asiatuma.net

Oglejte si tudi