Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Študentka UL zmagovalka natečaja EUTOPIE

V sklopu drugega tedna zveze EUTOPIA so partnerske univerze zveze za svoje študentke in študente pripravile natečaj, in sicer oblikovanje potiska za uradno platneno torbo EUTOPIE. Zmagovalka je naša študentka Julija Stolec.

Julija Stolec je študentka Naravoslovnotehniške fakultete Univerze v Ljubljani. Na natečaju so sodelovali študenti in študentke z vseh partneric EUTOPIE (Univerza v Ljubljani, Univerza v Warwicku, Univerza CY Cergy Paris, Univerza Vrije v Bruslju, Univerza v Göteborgu in Univerza Pompeu Fabra v Barceloni). Študentke in študenti so oblikovali potisk platnene torbe EUTOPIA in s tem bolje spoznali vrednote in priložnosti zveze. Med 15 finalisti je občinstvo z všečkanjem svojega najljubšega potiska na Facebook strani EUTOPIE, izbralo idejo naše študentke Julije Stolec.

Julijin dizajn se imenuje »skupaj uspevamo« in združuje pet različnih barv, ki predstavljajo različne narodnosti, saj študentke in študenti EUTOPIE prihajajo iz različnih držav in okolij. Roke na levi strani modela so bolj ženstvene, roke na desni pa moške, kar predstavlja enakost. Največji pomen ima beseda "uspevati", ki se nanaša na študentke in študente, ki v univerzitetnih letih pridobivajo novo znanje in ob tem rastejo. Roke, ki oblikujejo drevo, predstavlja študentke in študente, ki rastejo in uspevajo.

 

vir: Univerza v Ljubljani

Oglejte si tudi