Logo MojaObčina.si
JUTRI
16°C
3°C
SOB.
18°C
7°C
Oceni objavo

Nagrajenke in nagrajenci Tedna univerze

Letošnji Teden Univerze v Ljubljani (UL), ki ga vsako leto obeležujemo v tednu, ko praznujemo rojstni dan najstarejše in največje visokošolske ter znanstveno raziskovalne ustanove v Sloveniji, je potekal v hibridni obliki. Avtorice in avtorji najodličnejših raziskovalnih dosežkov, prejemnice in prejemniki častnih nazivov, plaket, nagrad, listin in priznanj so se zbrali na zoomu, iz Zbornične dvorane pa jih je nagovoril rektor UL prof. dr. Gregor Majdič.

Posnetke vseh sedmih slovesnosti v Tednu Univerze si lahko ogledate na YouTube kanalu Univerze v Ljubljani. V tednu od ponedeljka, 29. novembra, do petka, 3. decembra, smo spoznali deset najodličnejših raziskovalnih dosežkov UL v letu 2021, na slavnostni seji Senata UL smo podelili naziva častni doktor, plakete Pro Universitate labacensi, zlate plakete ter svečane listine mladim visokošolskim učiteljicam, učiteljem in sodelavkam, sodelavcem. Sreda je bila v znamenju študentk in študentov, saj smo spoznali prejemnice in prejemnike svečanih listin za najboljše študijske dosežke ter prejemnice in prejemnike priznanj za dosežke in udejstvovanje na področju obštudijskih dejavnosti. V četrtek smo podelili priznanja strokovnim sodelavkam in sodelavcem ter nazive zaslužnim profesorjem. Teden Univerze se je zaključil ravno na 102. rojstni dan UL in 221. rojstni dan Franceta Prešerna, zato smo v petek, 3. decembra, podelili Prešernove nagrade študentkam in študentom.

Nagrajenkam in nagrajencem je posvečena tudi posebna spletna stran v slovenskem jeziku, kmalu bo na voljo tudi v angleškem jeziku. Vabljeni k ogledu.

Iskrene čestitke vsem nagrajenkam in nagrajencem v Tednu Univerze.

Oglejte si tudi