Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
3°C
JUTRI
18°C
7°C
Oceni objavo

Ekonomska fakulteta UL med najboljšimi šolami v svoji regiji

Na svetovni konvenciji mednarodne evalvatorske in rangirne agencije v visokem šolstvu Eduniversal, ki je letos potekala prek spleta v začetku novembra, je bila Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani (UL EF) razglašena za tretjo najboljšo šolo v Vzhodni Evropi in s tem tudi vidno izpostavljena v naboru najboljših poslovnih šol na svetu na njihovi spletni strani Eduniversal.

Na mednarodno rangirno lestvico Eduniversal je vključenih tisoč najboljših poslovno-ekonomskih šol na svetu iz 154 držav. Kakovost šole je predstavljena s Palmami odličnosti in le najboljše šole imajo pet Palm odličnosti. UL EF je letos ponovno, že tretje zaporedno leto, prejela pet Palm odličnosti.

Mednarodno združenje Eduniversal šole razvršča glede na njihov mednarodni vpliv, ki je vezan na geografsko področje, in sicer: Afrika, Centralna Azija, Evrazija in Bližnji Vzhod, Daljni vzhod, Latinska Amerika, Oceanija, Severna Amerika, Vzhodna Evropa in Zahodna Evropa. Slovenija se uvršča v regijo Vzhodne Evrope, v katero so umeščene države Albanija, Belorusija, Bosna in Hercegovina, Bolgarija, Hrvaška, Češka, Črna gora, Estonija, Kosovo, Latvija, Litva, Madžarska, Makedonija, Moldavija, Poljska, Romunija, Rusija, Srbija, Slovaška ter Ukrajina.

Končna uvrstitev posamezne poslovne šole pa je odvisna od glasov dekanov drugih poslovnih šol z vsega sveta. Na tretjem mestu v Vzhodni Evropi si UL EF (Slovenija) svoje mesto letos deli s partnersko šolo University of Warsaw, Faculty of Management (Poljska). Drugo mesto si delita Graduate School of Management St. Petersburg State University (Rusija) in Corvinus University of Budapest, Corvinus Business School (Madžarska). Na prvo mesto v regiji se je uvrstila Prague University of Economics and Business (Češka).

V okviru letnega srečanja združenja Eduniversal je dekanja UL EF prof. dr. Metka Tekavčič na plenarnem predavanju zbrano občinstvo tudi nagovorila in predstavila, na kakšen način merijo družbeni vpliv UL EF.

 

Univerza v Ljubljani

Oglejte si tudi