Logo MojaObčina.si
JUTRI
18°C
8°C
SOB.
25°C
7°C
Oceni objavo

Akademsko okolje v luči spolov in ranljivih skupin

Ob dnevu Evropske noči raziskovalcev, vas vabimo, da se v petek, 6. novembra 2020, ob 11.00 uri udeležite okrogle mize z naslovom Univerza prihodnosti: evropsko akademsko okolje skozi pogled uravnoteženosti spolov in vključevanja ranljivih skupin.

Letos Univerza v Ljubljani slavi stoletnico prvega doktorata, ki je bil podeljen prav ženski – Ani Mayer Kansky. Hkrati od leta 2019 Univerza v Ljubljani vodi evropski projekt EUTOPIA, ki vključuje šest evropskih univerz s skupno vizijo ustvariti temelje univerze prihodnosti z odprtim in vključujočim akademskim okoljem. Aktualni družbeni izzivi pandemije postavljajo akademsko okolje pred nove izzive. Cilj okrogle mize je osvetliti dobre prakse in kompetence, ki jih mora razviti akademsko okolje v univerzi prihodnosti. Namreč, ravno večja senzibilizacija do razvoja karier raziskovalk, profesoric, znanstvenic nato odpira prostor tudi za vključevanje drugih ranljivih skupin. Ti cilji sovpadajo tudi s sporočili projekta Evropska noč raziskovalcev 2020, Humanistika, to si ti!.

Na okrogli mizi, ki bo potekala na platformi Zoom, bodo sodelovale:

  • dr. Andreja Gomboc, Center za astrofiziko in kozmologijo, Univerza v Novi Gorici, predsednica Komisije za enake možnosti na področju znanosti pri MIZŠ,
  • dr. Tamara Pavasovič Trošt, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani,
  • Romana Jordan, Institut Jožef Stefan,
  • dr. Milica Antić – Gaber, Filozofska fakulteta Univerze v Ljubljani,
  • dr. Petra Videmšek, Fakulteta za socialno delo Univerze v Ljubljani.

Pogovor bo vodila Jadranka Jezeršek Turnes. Vljudno vabljeni Prijave za dogodek: TUKAJ.

Dva dni pred dogodkom vam bomo poslali link, prek katerega boste lahko spremljali dogodek.

Dogodek bo prenašala tudi STA.

Oglejte si tudi