Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
4°C
JUTRI
14°C
2°C
Oceni objavo

Varujemo drevesa na tržnici

Drevesa na Plečnikovi tržnici so izjemnega pomena, zato smo na tamkajšnji drevored namestili še dodatno zaščito, ki drevesa varuje pred poškodbami.

Skrbimo za drevored na Plečnikovi tržnici

Potem, ko smo lansko pomlad poskrbeli za revitalizacijo drevoreda divjih kostanjev na Plečnikovi tržnici, ki je zaščiten tako s strani Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije (ZVKDS) kot tudi Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave (ZRSVN), smo zdaj drevesa še dodatno zaščitili in namestili opozorila kolesarjem, naj koles ne prislanjajo nanje.

Pomen mestnih dreves za kakovost življenja

V Mestni občini Ljubljana se zavedamo izjemnega pomena mestnih dreves, ki so pomemben del okolja, saj prinašajo številne ekološke, zdravstvene in socialne koristi. Imajo pomembno vlogo pri ohranjanju in izboljšanju lokalne blaginje, poleg tega prispevajo k ciljem pri reševanju podnebnih sprememb. Drevesa proizvajajo kisik, dušijo hrup, nam dajejo senco, filtrirajo, ohlajajo ter vlažijo ozračje in tako v mestih povečujejo kakovost bivanja.
Zato si prizadevamo, da ohranimo prav vsako drevo v mestu, nenehno pa zasajamo tudi nova. V okviru rednega vzdrževanja na javnih zelenih površinah zasadimo od 300 do 600 drevorednih dreves vsako leto, lani pa smo zasadili celo več kot 600.
Številna drevesa dodatno zasadimo v sklopu prenov ulic, cest, parkirišč in ob vzpostavitvah novih površin. Skrbimo tudi za sadna drevesa v mestnih sadovnjakih in za pogozdovanje v gozdovih. 

vir: MO Ljubljana

Oglejte si tudi