Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Prenovljeno stopnišče na Golovcu

Končali smo celovito prenovo stopnišča, ki vodi na Golovec s Hradeckega ceste do Poti na Golovec. Sprehodi na priljubljeno ljubljansko vzpetino bodo tako še prijetnejši in varnejši.

Dotrajane elemente stopnišča smo odstranili, izvedli armiranobetonske temeljne grede, utrdili podlago s plastjo zrnate kamnine, jo obložili z betonom in armiranobetonsko podložno ploščo po celotni širini stopnišča. Sledilo je polaganje stopnic in podestov, sestavljenih iz večinoma obstoječih kamnitih gradnikov v obliki sestavljenih kamnitih klad, in granitnih klanih kock iz naravnega kamna – pohorskega tonalita. Izvedli smo obstransko muldo, ki smo jo obložili s savskim prodom v obliki mačjih glav.

Stike kamnitih gradnikov in stike med granitnimi kockami smo zapolnili s peščeno poliuretansko vodoprepustno fugirno maso v barvi kamna, tiste med mačjimi glavami pa s fino cementno malto. Uredili smo tudi meteorno kanalizacijo s priključkom na javni kanal.

Namestili smo ograjo s stebrički iz kvadratnih cevi in navpičnih prečk, ki se v zgornjem delu razvejajo. Kovinska konstrukcija ograje je vroče cinkana in prašno barvana v belo barvo. Na podeste smo postavili nove klopi s sedali iz lesenih letev in s podstavki iz umetnega kamna.

Vrednost del, ki jih je izvedlo podjetje KPL d.o.o., je okoli 290.000 EUR.


vir: MOL


Oglejte si tudi