Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
12°C
JUTRI
14°C
4°C
Oceni objavo

Nova drevesa na Čufarjevi ulici za še bolj zeleno okolje

Na Čufarjevi ulici, kjer na odseku med Miklošičevo in Resljevo cesto potekajo obnovitvena dela, smo zasadili nova drevesa. Po končani prenovi bo ulica zaprta za motorni promet.

Na tem območju smo zasadili 13 novih dreves vrste japonska zelkova. 6 navadnih gabrov, ki že rastejo tam, smo ohranili in jim s prenovo izboljšali rastne razmere. Okoli dreves urejamo tudi nove zelene površine, na katere bomo zasadili trajnice.

Na odseku Čufarjeve ulice med Miklošičevo in Resljevo cesto bomo v okviru prenove, ki bo trajala predvidoma do konca marca 2023, urejamo nove površine za kolesarje in pešce, položili smo novo tlakovanje, namestili bomo tudi klopi in stole ter fontano in pitnik. Uredili bomo tudi vso pripadajočo infrastrukturo.

Po prenovi bo Čufarjeva ulica zaprta za motorni promet (dovoljen bo le dostop intervencijskih in dostavnih vozil), tako da bodo več prostora dobili pešci in kolesarji.

Projekt ureditve je pripravil Krajinaris, prostorsko načrtovanje, d.o.o., rekonstrukcijska dela pa izvaja podjetje KPL, d.o.o., v sodelovanju s partnerskim podjetjem PZG d.o.o. in Prenova-Gradbenik d.d.

Vrednost del znaša 1,8 mio EUR brez DDV.

vir: MOL

Oglejte si tudi