Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
1°C
-3°C
JUTRI
5°C
1°C

Video: Nov most na poti na Rožnik

Da bo hoja na Rožnik, po poti nad Švicarijo, odslej še bolj prijetna in varna, smo uredili nov lesen most, s katerim smo nadomestili dosedanjega, ki je bil dotrajan.

Skrb za varnost in stanje infrastrukture za obiskovalce v našem osrednjem krajinskem parku je ena od naših pomembnih nalog. Sodelavci Službe Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib v okviru rednih neposrednih nadzorov v naravi spremljajo tudi stanje infrastrukture. V primeru nevarnosti poškodovano območje zavarujejo oziroma označijo, nato pa izvedemo sanacijo, kot v tem primeru. 

Zelena oaza sredi mesta

Krajinski park Tivoli, Rožnik in Šišenski hrib se razprostira na 459 hektarjih severozahodnega dela Ljubljane in obsega mestni park Tivoli, gozdove Rožnika, Šišenskega hriba in drugih vrhov do Koseškega boršta in Poti spominov in tovarištva. Meščankam in meščanom ter obiskovalcem Ljubljane nudi pravi stik z naravo in zelena pljuča mesta, pa tudi domače igrišče ali športni poligon. Vsekakor je Krajinski park prostor sprostitve, navdiha in kulture.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi