Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
4°C
ČET.
11°C
4°C
Oceni objavo

Fotografiraj, spoznaj, varuj ...

... in sodeluj v nagradnem fotografskem natečaju ŽIVA VODA.
Sodelujejo lahko ljubiteljski in profesionalni fotografi vseh starosti. Pogoj je le, da fotografija predstavlja predpisano temo, ki je biodiverziteta celinskih voda. V okviru natečaja so razpisane tri kategorije:
  • Tudi jaz sem biodiverziteta - portreti posameznih vodnih in obvodnih organizmov, ki prebivajo v celinskih vodah.
  • V tem smo vsi skupaj - fotografije ekosistemov celinskih voda. V naravi je vse povezano. Vsa živa bitja imajo svojo vlogo in skupaj z neživim okoljem tvorijo ekosisteme, ki nam nudijo številne storitve. 
  • Izginjam - fotografije groženj. Dejstvo je, da biodiverziteta upada, kar je posledica številnih groženj kot so tujerodne vrste, regulacije vodotokov, izsuševanje mokrišč, onesnaževanje, prekomeren odvzem vode.

Izmed vseh fotografij jih bo komisija izbrala 30, ki bodo nagrajene. Zmagovalne fotografije v posameznih kategorijah bodo prejele vrednostni bon Foto Grad in bodo razstavljene na razstavi na Jakopičevem sprehajališču v Tivoliju. Preostale fotografije bodo prejele praktične nagrade, ki jih nudi organizator. Nagrajena bo tudi fotografija z največjim številom glasov. Nagrajene pa ne bodo samo fotografije, ampak tudi glasovanje. Tako fotografija z največjim številom glasov kot izžrebani glasovalec bosta prejela SUP izlet po Ljubljanici za dve osebi, ki ga nudi Rajd lajf. Najbolj obetavni mladi fotograf po izboru komisije bo prejel fotografski tečaj v vrednosti 120 €  Fotoučilnice.

 

Sponzorji fotonatečaja:

• Fotoučilnica (Poslovne storitve Milan Simčič s.p.; http://www.fotoucilnica.com/),
• Foto Grad (Peršin Majda, s.p.; http://www.fotograd.si/)
• Rajd lajf (Žiga Hrček s.p.; www.standuppadler.si).


Do natečaja lahko dostopate preko Facebook profila projekta Aquaviva in spletne strani projekta.

 

Sodeluj in ozaveščaj

S sodelovanjem v natečaju bodo sodelujoči pomagali organizatorju natečaja, Lutri, Inštitutu za ohranjanje naravne dediščine, pri ozaveščanju javnosti o problemu izgube biodiverzitete celinskih voda. Ozaveščanje javnosti o tem problemu je namreč namen LIFE+ projekta AQUAVIVA: Živa voda - od biodiverzitete do pipe. ki ga vodi organizator natečaja. Partnerja projekta sta Inštitut za vode Republike Slovenije in HOPA d.o.o., sofinancerja pa Ministrstvo za kmetijstvo in okolje ter HSE d.o.o.. Projekt AQUAVIVA sofinancira Evropska komisija v sklopu LIFE programa. LIFE je finančni instrument EU, ki podpira projekte ohranjanja okolja in narave.

 

 

 

Oglejte si tudi