Logo MojaObčina.si

Ljubljana

JUTRI
29°C
19°C
ČE.
30°C
19°C
571

Strokovno srečanje z diskusijo SNS24

V torek, 1.oktobra, smo v okviru strokovnega programa f3ŽO pripravili strokovno srečanje z diskusijo:

SNS24 - Centralni klicni center - Center za storitve zdravja v javnem zdravstvu Portugalske.

Gostja je bila dr. Micaela Seemann Monteiro dr.med., direktorica Nacionalnega centra SNS24, iz Portugalske.

Pogovor je potekal o Centralnem klicnem centru SNS24, ki je spletna in telefonska storitev portugalskega zdravstvenega sistema. SNS24 nudi podporo državljanom, kadar potrebujejo nasvet ob akutnih ali neurgentnih zdravstvenih težavah Ponuja tako klinične kot neklinične storitve. Storitve so na voljo 24ur/dan. Ponuja nabor storitev, ki omogočajo rešitev zdravstvenih težav, ne da bi morali na enoto primarne zdravstvene dejavnosti ali v bolnišnico. WHO in EuroHealthNet navajata storitev kot zgled za dvig digitalne zdravstvene pismenosti.

 

Dogodek sta gostila doc.dr. Dalibor Stanimirovć,  predstojnik centra za informatiko v zdravstvu na NIJZ in prim.prof.dr. Ivan Eržen, dr.med., predstojnik Centra za proučevanje in razvoj zdravja na NIJZ ter predsednik SDMI.

Isti dan smo z gosti obiskali še Univerzitetnega rehabilitacijskega inštituta URI Soča,
kjer smo si ogledali Demonstracijsko sobo “pametno stanovanje” - IRIS, ki predstavlja uporabo sodobne tehnologije in tehničnih rešitev v stanovanju, kjer biva invalidna ali starejša oseba; ter Univerzitetni razvojni laboratorij, kjer nas je gostil dr. Zlatko Matjačić.

Organizatorji:

mag. Neja Samar Brenčič (Zavod IZRIIS) in dr. Drago Rudel (Slovensko društvo za medicinsko informatiko)

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi