Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Podaljšan rok za donacijo 1 % dohodnine

Na podlagi sprejetega Zakona o interventnih ukrepih za pomoč pri omilitvi posledic drugega vala epidemije COVID-19 so nevladne organizacije upravičene do 1 % donacije odmerjene dohodnine.


Hkrati je podaljšan rok za oddajo Zahtevka za namenitev dela dohodnine za donacije za leto 2020, ta je po novem 31. maj 2021. Tako imate nevladne organizacije do konca maja čas nagovoriti člane, prostovoljce, lokalno okolje, da izpolnijo obrazec in donirajo del dohodnine vam.


Do nakazila donacij so upravičene organizacije, ki so uvrščene na Seznam upravičencev do donacij za leto 2020. Vendar je tudi na tem področju prišlo do spremembe – na podlagi sklepa Vlade RS imate organizacije, ki niste uvrščene na seznam, do 31. marca možnost uvrstiti se na seznam za leto 2020 pod določenimi pogoji:

  • ste nevladna organizacija, ki je delovala na dan 31. decembra 2019 in imate na dan 31. marca 2021 status nevladne organizacije v javnem interesu ter ste vpisani v evidenco nevladnih organizacij v javnem interesu.

Koristne povezave:
 Pridobitev statusa v javnem interesu
 Zahtevek za namenitev dela dohodnine za donacije


Zahtevek izpolnite na eDavkih, pri čemer potrebujete uporabniški račun.
Zahtevek lahko pripravite tudi preko obrazca na naši spletni strani, ga natisnete, podpišete in pošljete na pristojni finančni urad.


***
V kolikor želite imeti na spletni strani vašega društva (ali druge NVO) predizpolnjen obrazec za donacijo, nas kontaktirajte na sticisce@nefiks.si ali nas pokličite na 040 698 915.


Stičišče Središče, Zavod Nefiks

Oglejte si tudi