Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Z novim letom avtomatizacija prijav prebivališč v Študentskem domu Ljubljana

Ministrstvo za notranje zadeve in Študentski dom Ljubljana sta podpisala dogovor o izvajanju samostojnih elektronskih prijav in odjav začasnih prebivališč preko spletnega servisa elektronske prijave in odjave začasnega prebivališča.

Od 1. januarja 2021 bodo vse prijave in odjave začasnih prebivališč, ki jih na Upravni enoti Ljubljana opravlja Študentski dom Ljubljana, potekale povsem avtomatizirano.

Upravna enota bo bistveno razbremenjena, saj je na leto približno 3000 prijav in 3000 odjav začasnih prebivališč. Hkrati bo v času izvajanja ukrepov za preprečevanje širjenja covid-19 zagotovljen takojšen vnos podatka brez papirnega poslovanja in osebnega stika. Podatki o začasnih nastanitvah posameznikov v študentskem domu pa bodo povsem ažurni.

Študentski dom Ljubljana je prvi stanodajalec, ki bo uporabljal to zakonsko možnost. Zakon o prijavi prebivališča stanodajalcem omogoča, da posredujejo prijavo in odjavo začasnega prebivališča posameznika v elektronski obliki iz svoje evidence začasno nastanjenih neposredno v register stalnega prebivalstva, če imajo za to zagotovljene tehnične in tehnološke možnosti.


vir: Ministrstvo za notranje zadeve

Oglejte si tudi