Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
7°C
SOB.
23°C
7°C
Oceni objavo

Prvi šolski dan: poslanica ministra Hojsa

Objavljamo poslanico ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa pred začetkom novega šolskega leta.

 

Spoštovani učenke in učenci,

prvi šolski dan je pred vrati in vesel sem, da lahko vsi ponovno sedete v šolske klopi. Epidemija in tudi zdaj še vedno prisotna nevarnost okužbe s koronavirusom sta namreč korenito in nepredstavljivo posegli v šolski vsakdanjik, zato bo vrnitev najbrž kar malo praznična.

Zagotovo se že veselite ponovnega snidenja s sošolci in učitelji. Verjamem, da ste poletne počitnice izkoristili za brezskrbno druženje s svojimi najbližjimi in ste pripravljeni na nove izzive in znanje. Še posebej tisti otroci, ki boste letos prvič prestopili šolski prag.

Prvošolci in tudi njihovi starši ste nedvomno polni pričakovanja in prijetne vznemirjenosti pred prvim šolskim dnem. Zato je pomembno, da so šolske poti kar najbolj varne in da je tudi šolsko okolje prostor varnosti in zaupanja. To naj bo vedno naša skupna skrb, pa ne samo v prvih septembrskih dneh, ampak vse dni v letu. Policisti zadnje dni z različnimi aktivnostmi že skrbijo za vašo varnost in poostreno nadzirajo promet v okolici osnovnih šol, v prvih šolskih dneh pa bodo tudi obiskali nekatere šole. Tudi starši in drugi udeleženci v prometu morate dobro paziti na naše najmlajše ter biti še posebej pozorni v bližini šol in vrtcev.

Drage učenke in dragi učenci,

na svoji poti (ne samo šolski) ostanite zvesti radovednosti in vedoželjnosti, ki naj vas vodita tudi kasneje v življenju, ob tem pa ne pozabite na sproščeno igrivost in iskreno prijateljstvo ter predvsem glejte na svet s svojimi očmi.

Srečno na vaših poteh in ostanite zdravi.

 

Aleš Hojs, minister za notranje zadeve

 

Oglejte si tudi