Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
5°C
3°C
JUTRI
4°C
-1°C

In memoriam: dr. Janez Kocijančič

Poslovil se je častni meščan Ljubljane dr. Janez Kocijančič, dolgoletni športni funkcionar, predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije od njegove ustanovitve ter predsednik Evropskih olimpijskih komitejev.

Mestni svet MOL se bo na žalni seji v spomin na častnega meščana sestal v četrtek, 4. junija 2020, ob 10. uri v Veliki sejni dvorani Mestne hiše. V prostorih Mestne hiše bo na dan žalne seje od 12. do 20 ure odprta tudi žalna knjiga. 

Dr. Janez Kocijančič je naziv častni meščan Ljubljane prejel leta 2018. V obrazložitvi ob podelitvi tega, najvišjega priznanja mesta, smo zapisali: Prejemnik naziva je družbeno vsestransko angažiran človek širokih obzorij, teoretik in praktik, borec za spoštovanje človekovega dostojanstva. Po uspešnem delovanju v politiki in gospodarstvu se je posvetil predvsem športu in telesni kulturi. Nesporni uspehi slovenskega vrhunskega športa na nacionalni in mednarodni ravni so tesno povezani tudi z njegovimi prizadevanji pri organiziranju in usklajevanju interesov športa, ambicij in možnosti, pa s spodbujanjem, usmerjanjem in dejavnim povezovanjem. Izvolitev za predsednika Evropskih olimpijskih komitejev je priznanje njegovemu doslednemu vztrajanju na načelih olimpizma, miru in sodelovanja med narodi. Opozarja tudi na neločljivo povezanost športa s telesnim in duhovnim zdravjem, kar je pomembna prvina samozavesti človekove družbene in profesionalne uveljavitve, hkrati pa tudi ena temeljnih zavez in usmeritev slovenske prestolnice. V svoji široko razvejani mreži najuglednejših ljudi olimpizma in svetovnega športa vselej s ponosom pove, da je bil rojen in da živi v prestolnici Republike Slovenije, Ljubljani, mestu heroju.

Častnega meščana dr. Janeza Kocijančiča bomo ohranili v spoštljivem spominu.

 

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi