Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Andrej Pirjevec z novo zimsko obarvano skladbo

Novi single: »I Would Like To Know«
Težki, mrzli dnevi in melanholija se zrcalijo v novi skladbi, ki se začne počasi in umirjeno kot kantavtorska skladba s kitaro in vokalom. Z naraščanjem izpovedi in hrepenenja glasba dinamično naraste in dobi širino, ko se vključi še več instrumentov. Glasbena slika tako postopoma dobiva bolj sofisticirano podobo, do svojega vrhunca, ko se pripovedovalec odloči za odhod. "Skladba govori o hrepenenju po osebi, katera je na žalost preveč zatopljena v svoje probleme, da bi opazila kako močno jo partner ali partnerica ljubi in potrebuje. A vendar je bolečina premočna in se odloči da gre." pravi o novi skladbi Andrej, ki pri svojem glasbenem ustvarjanju uživa v raziskovanju in združevanju vplivov različnih kultur in glasbenih tradicij.

 

Skladbo »I Would Like To Know« lahko poslušate na povezavi(Youtube): https://youtu.be/1foeDh1GvlE

 

Andrej Pirjevec je vsekakor zelo raznolik glasbenik, saj se je že kot sedemletni deček začel učiti klasično kitaro na Glasbeni Matici v Trstu, kmalu pa se je začel učiti tudi igranja na bobne. Kasneje se je kot glasbenik šolal na London College Of Music, diplomiral leta 2009 ter v številnih glasbenih skupinah deloval kot bobnar, kitarist in basist. Njegova skladba Sorry je bila izbrana med tri najboljše za nagrado Jazzon 2013. Njegov zadnji album My world is yours(2015), predstavlja Andrejevo osebno glasbeno pot in razvoj, saj se skozi celoten album spreminjajo tudi glasbeni stili in vplivi, ki so ga zaznamovali skozi njegovo glasbeno kariero. Tako se je Andrej kot avtor, glasbenik in pisec besedil razkril svojemu občinstvu in jim ponudil vpogled v svoje notranje glasbeno doživljanje. Andrej sedaj živi in dela v Sloveniji, kjer sodeluje s številnimi domačimi in tujimi glasbeniki in redno izdaja nove avtorske albume ter vodi tudi svojo zasedbo Andrej Pirjevec - AP Group, ki jo je ustanovil leta 2012. V prihodnjih mesecih pa za svoje poslušalce pripravlja še kakšno glasbeno presenečenje!

 

Podatki o skladbi »I Would Like To Know«:

Glasba, Besedilo, Aranžma - Andrej Pirjevec / Glavni vokal in Back vokali, Električni bas, Bobni, Tolkala, Klavir, Akustične Kitare - Andrej Pirjevec / Godalna Sekcija (Vijolončeli) - Mariano Bulligan / Mix in Produkcija - Andrej Pirjevec / Mastering - Andrej Pirjevec / Posneto v AP STUDIO Sežana; Kras, 2006/2018.

 

 

WEB: www.apmusicart.com

FB: https://www.facebook.com/AndrejPirjevecArtist

YT: www.youtube.com/user/aandrayp

BANDCAMP: https://andrejpirjevec.bandcamp.com

 

Kontakt: GLASBENA AGENCIJA GIG  / pr@gig.si / 


Oglejte si tudi