Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
6°C
-3°C
JUTRI
7°C
-5°C
2982

Društva sodelujte v akciji »NVO gre v šolo«, naj vas osnovnošolci spoznajo

Izkoristite priložnost in se v tednu otroka predstavite na OŠ Hinka Smrekarja!

»NVO gre v šolo« je akcija kjer šole za en dan odprejo vrata nevladnim organizacijam (društvom, zavodom in ustanovam) in vam omogočijo, da se predstavite učencem. Otroci bodo v času pouka spoznali vaše aktivnosti in dejavnost, ki jih izvajate. Akcija se bo izvajala v tednu otroka, ki poteka med 2. in 8. oktobrom, na OŠ Hinka Smrekarja. Točen datum izvedbe bo znan naknadno. Vabljeni, da se s svojimi programi, dejavnostmi in aktivnostmi predstavite osnovnošolcem.

Nevladne organizacije ste pomemben akter v družbi, saj s svojim delom na področju kulture, izobraževanja, športa, varstva okolja, pomoči sočloveku in številnih ostalih področjih bogatite vsakdan v občini Ljubljana, spodbujate prostovoljstvo, medgeneracijsko učenje in prispevate k bolj kakovostnemu življenju v družbi.  Pomembno je, da vaše aktivnosti in pomen delovanja spozna čim širši krog ljudi, že v zgodnjih letih odraščanja, kar je tudi namen akcije »NVO gre v šolo«.

Vse zainteresirane nevladne organizacije iz občine Ljubljana vabimo, da se za sodelovanje v akciji prijavite preko spletnega obrazca, ki ga najdete na spletni strani www.consulta.si/dejavnosti/nvo-gre-v-solo. Prijave zbiramo do konca avgusta.

 

Z zanimivo in interaktivno predstavitvijo boste nevladne organizacije pri mladih vzbudile zanimanje za članstvo in spodbudile praktično učenje med mladimi, okrepilo pa se bo tudi sodelovanje osnovnih šol z lokalnim okoljem.

Koordinator akcije je Stičišče NVO osrednje Slovenije. Za vse dodatne informacije smo vam na voljo preko elektronske pošte tjasa.kozlevcar@consulta.si oziroma po telefonu: 01 3209 484.

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!
MBA vhodna vrata in okna