Logo MojaObčina.si
JUTRI
12°C
4°C
NED.
14°C
3°C
Oceni objavo

Slavnostno podpisovanje Listine raznolikosti

S podpisom Listine se pridružite Evropski platformi listin raznolikosti, ki jo koordinira Generalni direktorat za pravosodje in potrošnike Evropske Komisije in trenutno združuje 10.000 podjetij, ki zaposlujejo več kot 18.000.000 ljudi.

Listina raznolikosti Slovenija 10.12. 2019, organizira že tretji podpisni dogodek z okroglo mizo.

Letos na Svetovni dan človekovih pravic, v sodelovanju z Veleposlaništvom Kraljevine Nizozemske

Listine raznolikosti so ena izmed aktualnih prostovoljnih evropskih iniciativ raznolikosti, s ciljem spodbuditi organizacije (zasebne, javne) k implementaciji in razvoju politike raznolikosti znotraj organizacij.

Globalni trendi ter trendi v evropskih podjetjih nakazujejo, da podjetja trenutno veliko vlagajo v raznolikosti, s pričakovanji vlaganja v kratkoročne, srednjeročne in dolgoročne priložnosti, kar jim odpira nove trge ter večjo prisotnost na že obstoječih.

Listina je kratek dokument, ki sestoji iz NAČEL, ki jim organizacija v svojem delovanju sledi pri promociji raznolikosti, nediskriminacije in enakih možnosti na delovnem mestu.

Gre za pozitivni prostovoljni pristop.

Slovenska listina je bila vzpostavljena kot 20-a po vrsti v državah EU. Do danes jo je podpisalo 115 slovenskih organizacij (aktualni seznam podpisnih organizacij).

V okviru slavnostnega dogodka, 10. 12. 2019, bo potekala tudi okrogla miza, na kateri se nam bodo pridružili predstavniki slovenskih podpisnih organizacij, ki bodo predstavili svoje prakse vključujočega upravljanja z raznolikostjo ter izzive, s katerimi se spopadajo tako velika kot tudi mala in srednje velika podjetja.

Direktorji, predsedniki in člani uprav ter drugi predstavniki organizacij (gospodarskih, javnih in nevladnih) boste imeli možnost javno podpisati Listino raznolikosti Slovenije.

Namero podpisa, zaradi organizacije dogodka in priprave grafične listine, izrazite na povezavi:

PODPIS LISTINE

Oglejte si tudi