Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
15°C
2°C
Oceni objavo

Prihaja 5. informativa

V petek bo potekal peti sejem izobraževanja in poklicev

Sejem izobraževanja in poklicev Informativa bo  1. in 2. februarja na Gospodarskem razstavišču predstavil pregled več kot 200 izobraževalnih programov za bodoče dijake in študente ter druge odrasle, ki jim je vseživljenjsko učenje pomembno.

 

Mladi bodo lahko spremljali interaktivne predstavitve poklicev, se udeležili številnih delavnic in predavanj, se pozanimali o štipendijah, o bivanju v času šolanja, izobraževanju v tujini, odraslim pa bo Informativa postregla z informacijami o podjetništvu, zaposlovanju, prekvalifikacijah, delu v tujini, neformalnem pridobivanju znanja ter v okviru Poslovne Informative tudi informacije o poslovnem in strokovnem izobraževanju.

 

INFORMACIJE ZA MLADE

 

Informativa bo mladim olajšala odločitev, kje naj nadaljujejo izobraževanje, bodisi po zaključeni osnovni, srednji šoli ali fakulteti, saj bo predstavila programe vseh štirih slovenskih univerz in njihovih članic, visoke in višje strokovne šole, srednje šole ter institucije, ki ponujajo informacije, povezane z izobraževanjem, od štipendiranja, bivanja v času študija, dela in študija v tujini idr.

 

V petek dopoldan bodo osnovnošolcem predstavljeni projekt Dan za punce, ki dekletom odkriva nove poklicne možnosti in vzbuja večje zanimanje za naravoslovno-tehnične poklice, udeležili se bodo lahko delavnice Korak v svet priložnosti, ki jih bo usmerila k spodbujanju razmišljanja o lastnih sposobnostih, ter delavnice Igra je pot do uspeha, kjer se bodo učili učenja. V soboto bodo osnovnošolci spoznali delo dijaških skupnosti ljubljanskih srednjih šol in skozi oči dijakov raziskovali posamezne srednje šole.

 

PRIPRAVE ZA VSTOP NA TRG DELA

Informativa bo bodočim in zdajšnjim študentom predstavila možnosti povezovanja mladih z gospodarstvom ter predstavila projekt Študentskega idejnega laboratorija, ki je poligon za spodbujanje prenosa znanja iz visokošolskega okolja v gospodarstvo. Zavod mladi podjetnik pripravlja predavanje Študent podjetnik? Zakaj pa ne!, kjer bo izpostavil prednosti podjetništva in odgovoril na vprašanja, kje in kako začeti svojo podjetniško pot. Spoznali boste pomen beleženja neformalno pridobljenega znanja in izkušenj ter se naučili pisati dober življenjepis in motivacijsko pismo na delavnici zaposlitvene pismenosti, ki jo pripravlja Zavod Nefiks. Da so izkušnje pomembne, bo povedala tudi ekipa organizatorjev TEDxLjubljana, ki bo skozi svoje govore pojasnila vpliv TEDx na študij, diplomo, službo in razložila, zakaj brez oklevanja namenjajo ure, dneve in tedne svojega prostovoljnega časa za pripravo dogodkov, katerih bistveni del so petnajstminutni govori.

 

POSLOVNA INFORMATIVA

 

Na drugi Poslovni Informativi bo v petek, 1. februarja 2013, več kot 15 izjemnih predavanj o poslovnem in strokovnem izobraževanju. Govora bo o vodenju, podaji, tehnikah upravljanja s časom, učenju tujih jezikov, spodbudah zaposlenih, reševanju konfliktov, učinkoviti komunikaciji, fotobranju in drugih temah, pomembnih za poslovno javnost.

 

Vstop na Informativo in Poslovno Informativo je brezplačen.

 

Oglejte si tudi