Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Dvodnevni bojevniški tabor z eno nočitvijo

Na sončni jasi Sv.Trojice na Vrhniki za vse otroke in mlade, ki si želijo malo bolj divjih počitnic na pragu doma.

Dvodnevni bojevniški tabor z eno nočitvijo ta četrtek in petek 20. in 21. julija na SV. Trojici na Vrhniki. Namenjen otrokom in mladini, ki imajo radi malo bolj divje in nenavadne počitnice v zavetju gozda. Primeren tudi za popolne začetnike divjega spanja.

 

Iz vsebine   

Do 9h čas prebujanja. Otroka lahko pripeljete tudi prej, na gozdni zajtrk in počasno prebujanje na dekah ob ognju.

Jutranji trening bojevnika: Spoznavanje sebe, urjenje telesa, diha in naravnavanje pozornosti.

Izzivi samoniklosti.

Igre za nego bojevniških vrlin.

Pogovori o modrostih Življenja...

Dodelitev bojevniških imen za tiste, ki prvič prespite na Hostinem taboru.

 

Šola Hosta je naravnana na trenutne navdihe in je o kakem programu v naprej nemogoče govoriti. Zgornji predlogi so samo hrbtenica Hostinih taborov. Tekom dveh dni bo otrok prejel dva jutranja treninga. To je način, kako se bojevnik notranje naravna na ritem, v katerem diha življenje t.j. ritem miru in prisebnosti. Šele, ko mu to uspe, lahko otroka spustimo v gozd brez strahu, da bi zaradi nemira in podivjanosti nase pritegoval nesrečo. Ko smo v gozdu, se mu prepustimo, da nas on vodi in pove, kako in kaj, le budni moramo biti. Budnost in notranji mir sta najbolj prepoznavni značilnosti bojevnika. Takrat bojevnik je... to je tisto, po čemer bojevnik hrepeni, da je majčkeno podoben živalim, ki ne poznajo skrbi in teže vsakdana. Ste kdaj videli depresivno drevo... ali poklapano srno? Namen Hostinih taborov je spontano doživljanje življenja s situacijskim poukom bojevništva.

 

S seboj

  • Podlago za spanje, deko ali spalno vrečo.

  • Osnovna kozmetika in sredstvo za odganjanje drobnih nadležnih bitij.

  • Eno oblačilo za vroče in eno toplejše za spanje, kopalke, brisača.

  • Drobna orodja za delo v gozdu: vrtne klešče, majhne ročne žage, pipci in zložljivi nožički, povečevalna stekla, vrvice ipd.

  • Hrana za dva dni:

    5 ognjenih obrokov 2x zajtrk, 2x kosilo, 1x večerja (meso, sir in zelenjava za žar, kruh)

    5 hladnih jedi in prigrizkov za mimogrede ( suho in sveže sadje, oreščki, pekovska peciva, piškoti, rogljički, čokolada, slani prigrizki ipd.)

 

OPOMBA: Namen taborov je bojevniški uk in ne ukvarjanje s hrano. Otroci imajo v gozdu povečan apetit, saj so neprenehoma v gibanju. Hrano potrebujejo vsaki dve uri. Poleg treh glavnih obrokov, mora imeti otrok ves čas pri roki hitre prigrizke, ki jih lahko vzame v roke po npr. jutranjem treningu in preden gremo za dve uri v gozd. In enako popoldan. Hladna malica je na skupni mizi in vsak lahko vzame, kar želi. Če za hrano poskrbimo mi, je doplačilo 7 eur na dan.

Cena: 18 eur za člane, 22 eur za nečlane

Prisrčno vabljeni   http://solahosta.eu/  Marjeta 031 481 014

Oglejte si tudi