Logo MojaObčina.si
DANES
12°C
8°C
JUTRI
19°C
7°C
Oceni objavo

Druženje z lutko na Gradu

Ljubljanski grad ob koncu šolskega leta vabi osnovnošolske in starejše predšolske otroke na brezplačno »Druženje z lutko«. V sklopu prireditve si bodo lahko ogledali razstavo 140 naprstnih lutk iz 11 držav sveta.

 

Ko se bodo naučili, kako se izdela naprstna lutka, se bodo prepustili ustvarjalnosti in si iz klobučevine in velurja ustvarili lastno lutko. Za konec druženja pa bodo v lutkovni predstavi »Kekec« izvedeli, kako se pogumen in prijazen pastirček sooči s Pehto in Bedancem. Vabljeni v soboto, 22. junija, ob 11. uri v Zgornji lapidarij, vstop je prost.

 

Poletni programi za najmlajše na Ljubljanskem gradu

 

Na Ljubljanskem gradu so tudi za poletna meseca – julij in avgust pripravili nekaj dogodkov za najmlajše.

 

Pravljično-ustvarjalni srečanji

 

Vsako drugo soboto v mesecu je na gradu čas za Pravljično-ustvarjalno srečanje - pravljično animacijo in ustvarjalno delavnico. In tako bo tudi julija in avgusta. 13. julija bo na sporedu hrvaška pravljica Mala vila; na delavnici si jo bodo otroci lahko tudi izdelali – prav takšno, kot je bila v pravljici. 10. avgusta pa bo na sporedu irska pravljica Jamie in mlada gospa. Tokrat si bodo otroci v ustvarjalnici izdelali miniaturni grad, podoben tistemu, v katerem so živela nagajiva vilinska bitja. Pravljično-ustvarjalna srečanja potekajo ob 11. uri; v kolikor bo vreme lepo pod grajskimi arkadami, sicer v Friderikovem stolpu. Cena posameznega srečanja je 3,00 €.

 

Srednjeveški tabor

 

Vsako nedeljo med 7. julijem in 25. avgustom bo med 10. in 18. uro v Grajskem parku postavljen srednjeveški tabor. V njem  boste lahko pobliže spoznavali življenje srednjeveških vitezov. Društvo Vitezov Otoških bo pod svojim šotorom na ogled postavilo orožje in viteško opremo. Ob 11. in 16. uri bo potekalo iskanje cekinov z nagradami za najuspešnejše iskalce. Za nameček se bodo obiskovalci tabora lahko preizkusili v mečevanju ter se na koncu fotografirali na vladarskem prestolu. Za doplačilo pa se lahko preizkusite tudi v lokostrelstvu. Če bo slabo vreme, tabor odpade.

Vir: Ljubljanski grad

Oglejte si tudi