Logo MojaObčina.si
DANES
15°C
2°C
JUTRI
12°C
4°C
Oceni objavo

30. sejem Alpe - Adria

Na Gospodarskem razstavišču bo od srede do sobote, od 30. januarja do 2. februarja 2019, potekal 30. sejem Alpe-Adria, osrednja sejemska turistična prireditev v Sloveniji, v ospredju katere je zeleni, aktivni turizem.

Kot novost se letos predstavljata tudi kamping in karavaning. Na sejmu sodeluje prek 330 turističnih ponudnikov iz Slovenije, Bosne in Hercegovine, Hrvaške, Srbije, Črne gore, Italije, Avstrije, Madžarske, Češke republike in Nepala.
Dogajanje na razstavnih prostorih bo vse sejemske dni spremljalo bogato dogajanje, od strokovnih posvetov do predstavitev destinacij. Podrobnosti najdete na spletni strani sejma.

Turizem Ljubljana na sejmu

Na sejmu bo sodeloval tudi Turizem Ljubljana, ki bo predstavljal turistično ponudbo Ljubljane in regije Osrednja Slovenija. Glavni temi bosta športno-aktivna ponudba v prestolnici in regiji ter športna animacija. Obiskovalci bodo lahko spoznali, koliko možnosti za tek, pohodništvo, kolesarjenje in supanje je na voljo v Ljubljani in regiji Osrednje Slovenije.

Predstavitveni prostor z animacijo in promocijskim gradivom bo krasil zmaj, narejen iz žice, ki je delo kiparke Tee Curk Sorta. Gre za različico zmaja z Zmajskega mostu, pomanjšanega za četrtino. Obiskovalcem prireditvenega prostora bo na voljo photo booth, kjer se bodo lahko fotografirali kot kolesarji na Maratonu Franja ali Barjanki ter dobili natisnjene fotografije. Za animacijo bodo poskrbeli tudi člani ekipe Bananaway: obiskovalce bodo vabili, naj na pravem SUP-u preizkusijo svoje ravnotežje in dobijo občutek, kako stati na neravni površini.

Okrogla miza o Sloveniji, gastronomski destinaciji

Na sejmu bodo potekale tudi različne okrogle mize. V razpravi o Sloveniji, gastronomski destinaciji, ki bo potekala v sredo, 30. januarja, ob 15. uri, bo sodelovala tudi direktorica Turizma Ljubljana mag. Petra Stušek.

 

Sejem je tudi letos dobra priložnost za mreženje in povezovanje ponudnikov, pomemben pa je tudi zato, da domači obiskovalci spoznajo Ljubljano z regijo kot zaokroženo celoto z bogato kulturno dediščino, zeleno dušo in aktivnim utripom.

Oglejte si tudi