Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
7°C
NED.
21°C
9°C
Oceni objavo

12. mednarodni strokovni sejem okusov

Letošnji program je še strokovnejšiobsežnejši in se ponaša z mednarodno udeležbo tako mojstrov kot tudi tekmovalcev in obilico NOVOSTI!

DELAVNICE in PREDSTAVITVE so namenjene tako STROKOVNI kot tudi ŠIRŠI JAVNOSTI in LJUBITELJEM. 

Novost PIVO - Delavnice VARJENJA, VODENE DEGUSTACIJE in TEKMOVANJE za »GASTexpo PIVO LETA«.

Poleg že uveljavljenih strokovnih delavnic vrhunske kulinarike, priprave sladoleda, slaščic, pekarskih proizvodov in pizze, priprave kave, koktajlov, trendovske bio/veganske kuhinje in drugih delavnic letos premierno na sejmu predstavljamo delavnice varjenja in vodene degustacije piva!

RAZPORED DELAVNIC IN TEKMOVANJ PO DNEVIH TUKAJ

 

PROGRAM DELAVNIC

 

NOVOST

PIVO - Delavnice VARJENJA in VODENE DEGUSTACIJE (Avla spodaj)

Ekipa strokovnjakov iz podjetja Pivopis d.o.o. nas bo popeljala skozi procese varjenja piva, kjer boste izvedeli več o sestavinah, ki tvorijo pivo, o opremi, ki jo potrebujete, številne trike, nasvete in praktične napotke. Za vse ljubitelje piva pripravljamo tudi vodene degustacije skozi najrazličnejše okuse tega hmeljskega napitka. Spoznali boste kratko zgodovino piva, osnove procesa varjenja piva, 4 glavne pivovarske smernice po svetu, organoleptične lastnosti piva, pravilno okušanje piva ter primerno točenje in uporabo kozarcev. Nedvomno bo zanimivo izvedeti več o tem!

 

Delavnice so plačljive.

 

Delavnice Pivopis d.o.o. bodo potekale:

SREDA, 31. 1. 2018, in SOBOTA, 3. 2. 2018

  • Delavnica varjenja piva - 15:00
  • Vodena degustacija - 17:00

Prijavnica TUKAJ.

Prijave zbiramo na pivo@pivopis.si.

 

PIVO - Delavnice v izvedbi Pivovarne LAŠKO UNION (Avla spodaj)

Mojstri pivovarji - Master Brewers iz Pivovarna Laško Union d.o.o. so za obiskovalce pripravili zanimive delavnice.

 

ČETRTEK, 1. 2. 2018, in PETEK, 2. 2.2018:

  • 14:00 Pivovarski mojster spregovori o pivu »Tako ga varimo veliki pivovarji« (teoretični prikaz in degustacija piva)

Kakšne surovine uporabljamo veliki pivovarji? Ali znajo veliki pivovarji variti Craft piva? Nedvoumne odgovore boste dobili z vpogledom v delovanje velike pivovarne. Pivovarski mojster, ki piva vari, pozna odgovore. Degustacija s primerjavo klasičnih lager piv in novih idej in poti.

  • 15:30 Točeno pivo – najboljše pivo (teoretični in praktični prikaz pravilnega točenja piva)

Ali mora imeti točeno pivo peno? Kako dolgo je pivo kakovostno po tem, ko je sod načet? Zakaj me po točenem pivu napihuje in se mi spahuje? Kako vem ali je pivo sveže? Odgovore na ta in mnoga druga vprašanja, ki zajemajo pravilne postopke, boste dobili na tej delavnici.

 

Delavnice so brezplačne
Podrobnejai program najdete TUKAJ.

Prijave zbiramo na komerciala@gast.si.

 

SLAŠČIČARSKE in PEKARSKE Delavnice LA GANACHE (A2/160)

Mojster francoskega slaščičarstva z diplomo vrhunske pariške mednarodne šole Gregoire Ferrandi - Naser Gashi bo vodil brezplačne slaščičarske in pekarske delavnice La GANACHE. Na delavnicah se bo pripravljalo:

  • Francoske barvne piškote Macarons iz beljaka in mletih mandljev (sreda, 31. januar, 14.00 – 16.00)
  • Francosko torto Fraiser, polnjeno z jagodami in kremo (četrtek, 1. februar, 10.00 – 12.00)
  • Čokoladni souffle s tekočo sredico, ki prav tako izvira iz Francije (petek, 2. februar, 10.00 – 11.30)
  •  Tradicionalno francosko štruco Baguette (petek, 2. februar, 12.00 - 17.00)
  • Bombetko za pripravo domačega hamburgerja (sobota, 3. februar, 11.00 – 15.00)

Prijave zbiramo na gashi@laganache.eu. Število mest je omejeno!

Podrobnejši PROGRAM delavnic najdete TUKAJ.

 

Delavnice PRIPRAVE SLADOLEDA in SLAŠČIC z MAKABO (A2/80)

Pričakuje vas program slaščičarskih in sladolednih delavnic z vrhunskimi mojstri. Lahko boste izbirali med pestro paleto delavnic pod okriljem priznane mednarodneuniverze Carpigiani Gelato University iz Italije, ki je vodilna na področju umetnosti izdelave sladoleda. V času sejma boste lahko okusili tudi kavo s 16 različnimi okusi točenega sladoleda.

 

Prijave zbiramo na info@makabo.si. Število mest je omejeno!

PROGRAM delavnic TUKAJ.

 

ŠOLA PIZZE (A2/85)

Izvajala se bo pod vodstvom najboljših italijanskih mojstrov in svetovnih prvakov v sodelovanju s Sekcijo picopekov Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Na delavnicah se bo v sredo, 31. 1. 2018, od 11:00 h do 14:30 h pripravljala klasična pizza v šoli picopeke, v četrtek, 1. 2. 2018, od 10:30 h do 14:30 h pa polnozrnata pizza. V petek, 2. 2. 2018, bodo potekale dnevne demonstracije pečenja pizz.

 

Program in prijavnica TUKAJ.

Prijave zbiramo na administracija-lj@kz-metlika.si.

 

BIO/VEGANSKE DELAVNICE (A2/161)

Prvič letos bodo vse 4 dni sejma na programu tudi bio/veganske delavnice.

Slovensko vegansko društvo bo 31. januarja in 2. februarja vodilo delavnice z imenom LONČEK ZDRAVJA.

Na njihovem razstavnem prostoru boste imeli možnost prejeti informacije o veganstvu in o kuhinji brez sestavin živalskega izvora. Prav tako bo mogoče videti pripravo in degustirati domača rastlinska mleka, sojin golaž in palačinke brez jajc in spoznali različne ideje, kako kuhati zdravo in ostati prijazen do živali in planeta. Prijavili se boste lahko tudi na brezplačen 30-dnevni Veganski izziv (www.izziv.si).

Na delavnicah se bo pripravljalo klasično pizzo na veganski način in prikazalo uporabo veganskega »beljaka« aquafabe.

Društvo za zaščito živali in Nikina kuhalnica pa bodo 1. in 3. februarja delili informacije glede etičnega načina prehranjevanja in življenja ter kako vse skupaj prenesti v prakso na delavnicah KUHINJA PRIHODNOSTI. Povabili so tudi gostjo Klaro (Veganski vodič), ki bo povedala več o tem, kje se lahko kupijo določeni produkti in o cenovno dostopnih veganskih izdelkih. Glavna sestavina bo PROSENA KAŠA. Iz te preproste žitarice se bo pripravljalo sladice, slane jedi, pudinge, kreme in še in še...

 

PROGRAM TUKAJ.

Prijave zbiramo na komerciala@gast.si.

 

DELAVNICA PRIPRAVE KOKTAJLOV (A2/86)

 

Delavnico bo izvedlo Društvo barmanov Slovenije.

 

Program delavnic TUKAJ.

Prijave zbiramo na info@dbs-slo.com.

 

HORECA DELAVNICE (A2/82 in 83)

Obetajo se nam raznolike HORECA delavnice, kjer bodo vodilni s tega področja delili svoje ideje, znanje in izkušnje!

 

Opisi delavnic TUKAJ.

Urnik delavnic in prijava TUKAJ.

 

DOGAJANJA NA RAZSTAVNIH PROSTORIH

 

KREMENITI d.o.o. (A2/51) – Predstavitev SLOVENSKE KUHINJE na MODEREN NAČIN s POMOČJO MNK PEČIC. Kuhala bosta Matej Zupančič in Izidor Kržišnik. Pripravljena bosta odgovarjati na vsa vprašanja obiskovalcev sejma. Vsakodnevno pa bodo jedi tudi na razpolago za degustacijo.

 

NEKTAR NATURA d.o.o. (A/72) - Vse štiri dneve bodo naše točilne naprave na voljo za preizkus obiskovalcem, naši strokonvni sodelavci za implementacijo rešitev točenja pijač pa vam bodo predstavljali njihove prednosti. Svežino narave lahko torej pričakujete v raznih okusih, teksturah in temperaturah. Pridružite se nam in odkrijte svoj najljubši napitek Nektar Natura! 

 

Na 12. Mednarodnih Sejmih okusov bodo z nami tudi partnerji Unilever, Knorr in Kotany, ki bodo letos postregli s pristnimi okusi Azije. Tokrat bodo profesionalni kuharji v praksi prikazali uporabo osnov Knorr za azijsko kuhinjo, izdelanih po tradicionalnih receptih. Razvajali vas bodo z odličnim curry-jem, ki vas bo odpeljal naravnost na vročo Tajsko.

 

PROGRAM TEKMOVANJ

 

NOVOST

1. Tekmovanje za GASTexpo PIVO LETA – Prvič na sejmu (Avla levo)

(Sobota, 3. februarja, ob 14.00)

Na podlagi strokovnih ocen poznavalcev piva se bo izvedlo kredibilno ocenjevanje slovenskih butičnih piv in tako določilo imetnika »GASTexpo PIVO LETA«. Razglasitev rezultatov bo v soboto, 3.2. 2018. Prijave so že odprte, vzorce (2 steklenici vsakega piva) pošljete na naslov Pivopis d.o.o., Glavni trg 24, 8000 Novo mesto.

 

Prijavnica TUKAJ.

Pravilnik TUKAJ.

 

8. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI SLADOLEDA (A2/80)

(Petek, 2. februar 2018, pričetek ob 10.00, razglasitev ob 16.00)

Prijavijo se lahko vsi slaščičarji/sladoledarji, ki imajo lasten lokal za proizvodnjo sladoleda v Sloveniji in tujini. Izbrani okus je VRTNICA, ocenjevalna komisija pa ostaja skrivnost.

 

Prijava na tekmovanje in pravilnik TUKAJ.

 

6. Mednarodno prvenstvo v IZDELAVI PIZZE ''NAJpicopek SLOVENIJE' '(A2/85)

(Petek, 2. februar 2018, pričetek ob 10.00, razglasitev ob 17.00)

Na tekmovanje se lahko prijavijo vsi picopeki in kuharji. Tekmujejo lahko kot posamezniki ali kot predstavniki svoje pizzerije/lokala iz Slovenije in tujine.

 

Prijava na tekmovanje in pravilnik TUKAJ.

 

2. Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ – brezalkoholni koktajli (A2/86)

(Četrtek, 1. 2. 2018, ob 10.00)

 

1. Državno prvenstvo v MEŠANJU BARSKIH PIJAČ – after dinner (A2/86) 

(Četrtek, 1.2.2018, ob 14.00) 

Na sejmu bo potekalo Državno prvenstvo v pripravi koktajlov – brezalkoholni koktajli ter Državno prvenstvo v pripravi koktajlov – after dinner. Na tekmovanji se lahko prijavijo vsi, ki se želijo z lastnim avtorskim receptom preizkusiti v pripravi koktajla.

 

Prijava na tekmovanje TUKAJ

Pravilnik tekmovanja za brezalkoholni koktajl TUKAJ.

Pravilnik tekmovanja za after dinner koktajl TUKAJ.

 

Pridobite nova znanja na delavnicah, pokažite že osvojena znanja na tekmovanjih in predvsem, začutite sveže okuse in spoznajte vse novosti na razstavnih paviljonih priznanih strokovnjakov. Vabljeni na sejem OKUSOV - GASTexpo 2018!

Oglejte si tudi