Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Čarobni dan z Lidlom v nedeljo, 1. 10., neverjetno uspel.

ŽE 28., IZJEMNO OBISKAN ČAROBNI DAN V ARBORETUMU VOLČJI POTOK MINULO NEDELJO - KREPKO VEČ KOT 20.000 OBISKOVALCEV, SONČNO VREME IN USPEŠNA DOBRODELNOST!
Za nami je že 28. Čarobni dan, ki je potekal v Arboretumu Volčji Potok na izjemno sončno nedeljo 1. 10. 2017, obisk pa je bil nad pričakovanji, saj se ga je udeležilo več kot 20.000 otrok in njihovih staršev. Obiskovalci so se lahko igrali, zabavali in sprehajali po Arboretumu Volčji Potok, ki jim ponuja razstavo metuljev, razstavo dinozavrov in kitov, poleg tega pa so lahko sodelovali na več kot 100 ustvarjalnih, plesnih, športnih in drugih delavnicah, predavanjih in drugih dogodkih v različnih Deželah: v Deželi Pika Nogavičke, Deželi Rdeče kapice, Deželi čebelice Maje, Deželi Janka in Metke in v Deželi Petra Pana.

Medtem so na Čarobnem odru za vrhunsko zabavo vseh poskrbeli odlični slovenski glasbeniki, ki so se prav posebej pripravili na nastope za otroke: Rebeka Dremelj, Nuša Derenda, Rok'n'band, Omar Naber, Trkaj, Nipke, Alenka Gotar, ansambel Anžeta Šuštarja in drugi. Potekali so še številni plesni nastopi s skupino Artifex, Športnim društvom Moste, Leaders United in drugimi. Odvijala pa se je tudi prava zabava z Zdravkom Lidlom, ki skrbi za osveščanje otrok in staršev glede zdrave in uravnotežene prehrane. 

Kot se za pravi rojstni dan spodobi, so za 8. rojstni dan Čarobnega dne v Arboretumu Volčji Potok rezali torto organizatorka Barbara Novak skupaj z ministrico go. Anjo Kopač Mrak, županom občine Kamnik Marjanom Šarcem in direktorjem Arboretuma Volčji Potok Alešem Ocepkom, s torto pa se je nato posladkalo mnogo otrok, ki so z veseljem skupaj z njimi že prej zapeli pesem Vse najboljše za te, Čarobni dan.

Otroški vrvež in igra sta se v prekrasnem sončnem dnevu stekala v prijetne dejavnosti, kot so plesne igre, spoznavanje glasbil, učenje petja, sabljanje, akrojoga, poučevanje o zdravi prehrani, plezanje po drevju, mnogi pa so se podali tudi v učenje kung fuja in drugih borilnih veščin ali pa so lahko jahali konje. In še bi lahko naštevali. 

Organizatorka Čarobnega dne Barbara Novak je ob zaključku dejala: »Čarobni dan v parku Arboretumu smo prvič izvedli v tako poznem jesenskem terminu zaradi slabega vremena v mesecu septembru. Priznamo, da nas je skrbelo, kakšen bo odziv naših zvestih obiskovalcev in res smo bili prijetno presenečeni. Obiskalo nas je več kot 20.000 ljudi iz cele Slovenije in lahko rečem le še to, da smo neizmerno zadovoljni s tako velikim obiskom.«

In ker organizatorji skrbijo za zdravje otrok, so tudi letos organizirali Tek z Zdravkom Lidlom na 300 metrov, ki se ga je udeležilo skoraj 500 otrok. Lidl Slovenija pa je pripravil tudi posebno dobrodelno akcijo z XXL pobarvanko, veliko kar 32 kvadratnih metrov. Vsak mladi ustvarjalec, ki je sodeloval pri ustvarjanju pobarvanke, je prejel štampiljko Zdravka Lidla za opravljeno nalogo, Lidl Slovenija pa bo v imenu vseh udeležencev, teh je bilo kar 1.394, doniral po 1 eur za vsakega udeleženca Zvezi prijateljev mladine Slovenije, ki bo prejela prehrambene izdelke v protivrednosti zbranega denarja.

Foto: organizator in Marko Pigac

Več najdete na spletni strani: www.carobnidan.si

 

Oglejte si tudi