Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
8°C
JUTRI
26°C
11°C
Oceni objavo

Bolnišnica za pOSEBNE prijatelje

Medvedki in ostali pliškoti, potrdite svoje zdravstvene izkaznice!

 

Otroci, pripeljite svoje najljubše igračke na pregled!

Ambulanta bo odprta:

Ploščad Slovenskega etnografskega muzeja

Sobota, 30.8.2014, 17.00-19.00


Ker ne želimo, da se prehladite, se v primeru dežja dogodek prestavi na soboto, 6.9., ob isti uri. Tokrat se dogodek v vsakem vremenu odvije na muzejski ploščadi ali v galeriji Kult 3000.

 

V soboto, 30. avgusta 2014, bo na ploščadi Slovenskega etnografskega muzeja med 17. in 19. uro potekala delavnica za otroke, družine in vse druge, ki želijo, da v naši Bolnišnici oskrbimo njihove (p)osebne prijatelje. Brezplačni javni dogodek bo ambulanta za plišaste in druge igračke, ki jih obiskovalci prinesejo s seboj. Postali bomo zdravnice in medicinske sestre ter igračkam pomagali pri različnih težavah. Namen dogodka je, da prek igre razbijamo tabuje in stereotipe, se seznanimo ali s pomočjo pozitivne identifikacije lažje spoprimemo z različnimi oblikami poškodb, bolezni in invalidnosti ter do njih razvijemo empatičen odnos.

 

Projekt pOSEBNI prijatelji se izvaja s podporo Norveškega finančnega mehanizma, v letih 2014-2016. Namenjen je osveščanju in vzpostavljanju konkretnih rešitev na področjih odpadnih igrač in enakopravnosti ljudi, ne glede na njihove različne potrebe in sposobnosti. Jedro projekta je vzpostavljanje načina povezovanja skrbi za okolje in opolnomočenja ljudi s posebnimi potrebami. Spremljevalne dejavnosti so zasnovane inovativno, sodobno, vključujoče in odprto za javnost ter posameznike, saj želijo spodbujati razmišljanje in delovanje posameznikov, ki vodi k boljšemu in odgovornejšemu življenju za vse.

 

Kulturno ekološko društvo Smetumet je nevladna, neprofitna organizacija v javnem interesu, rojena leta 2007. Aktivno, uspešno in vse bolj obširno deluje na področju umetnosti, ekologije, oblikovanja in igranja, prek katerih osvetljujemo posameznikov odnos do narave, potrošnje, smeti in do soljudi.

 

Več informacij na spletni strani Smetumet (www.smetumet.com) in Facebook profilu.

Za dodatne informacije in dogovor za obisk dogodka nam pišite prek emaila: darja.demsar@gmail.com.

 

Darja Demšar in predstavnice Kulturno ekološkega društva Smetumet     

 

Oglejte si tudi