Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
2°C
JUTRI
13°C
4°C
Oceni objavo

Novi mestni avtobusi, tišji, varčni in okolju prijazni

Vozni park Ljubljanskega potniškega prometa je bogatejši za deset mestnih, nizkopodnih, zgibnih avtobusov. Avtobusi na metan so dodatno opremljeni s hibridnim pogonskim sklopom, ki občutno zmanjša porabo goriva in s tem prispeva k čistejšemu okolju.

V Ljubljanskem potniškem prometu tako nadaljujejo s strategijo okolju in uporabnikom prijaznega potniškega prometa. 

Večja varnost za vse udeležence v prometu 

Avtobusi znamke MAN Lions City Hybrid so nizkopodni in dostopni tudi osebam z oviranostmi. So tišji, udobnejši in z imitacijo lesa pričarajo prijetno vzdušje. Avtobusi so opremljeni z asistenčnim sistemom, ki pri desnem zavijanju opozarjajo voznika na možnost trka s pešcem ali kolesarjem, kar zvišuje varnost za vse udeležence v prometu.


Okolju prijazni in varčni 

Avtobuse poganja stisnjen metan, dodatno pa so opremljeni s hibridnim pogonskim sklopom, ki občutno zmanjša porabo goriva. Prvič je v naše avtobuse vgrajen sistem start-stop za avtomatski izklop plinskega motorja na postajališčih in pred semaforjem. Avtobusi bodo tako še tišji in brez sproščanja onesnažil.

Letos že druga posodobitev voznega parka

Trije avtobusi so že v prometu, do konca tedna pa bo vseh deset v uporabi na mestnih linijah LPP. Letos je to že druga posodobitev voznega parka. Februarja je bilo v promet vključenih 9 novih medkrajevnih avtobusov. Kljub spremembam cen naftnih derivatov in nihanju števila potnikov v zadnjih dveh letih zaradi situacije povezane s covid-19, smo uspeli slediti strategiji okolju in potnikom prijaznega potniškega prometa, na kar smo še posebej ponosni.

Oglejte si tudi