Logo MojaObčina.si

Ljubljana

DANES
16°C
2°C
JUTRI
14°C
3°C
11412

Kako do brezplačnih vozovnic za upokojence za mestne avtobuse

Od petka, 1. oktobra 2021, se bodo upokojenci lahko z mestnimi avtobusi LPP vozili brezplačno. Za pridobitev brezplačne vozovnice bo potrebno izpolniti vlogo.

Do brezplačnih voženj z mestnimi avtobusi LPP bodo upravičeni upokojenci, imetniki Evropske kartice ugodnosti za invalide, vojni veterani ter osebe, starejše od 65 let, pod pogojem, da niso v delovnem razmerju.

Potnikom, ki že imajo vozovnico Slovenija rdeče barve, ki omogoča brezplačne vožnje na medkrajevnih avtobusih, se bo vozovnica za mestni promet na kartico zapisala avtomatsko ob prvi validaciji na avtobusu. To pomeni, da se od 1. oktobra dalje lahko neomejeno vozijo tudi na mestnih linijah LPP.

Vloga za izdajo brezplačne vozovnice

Ostali potniki bodo morali najprej v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru oddati vlogo za izdajo subvencionirane vozovnice za brezplačen prevoz, ki jo bodo dobili tam, najdete pa jo tudi na spletni strani https://www.lpp.si/vozovnica-slovenija-za-upokojence. Uporabnikom, ki že imajo terminsko kartico Urbana, se bo pravica zapisala na obstoječo kartico, tisti, ki terminske kartice še nimajo, jo bodo lahko kupili za 2 evra, nanjo pa se bo zapisala pravica do brezplačne vozovnice na mestnih linijah LPP. 

Delovni čas Potniškega centra LPP

Potniški center LPP na Slovenski cesti 56 bo od 20. septembra do 8. oktobra 2021 odprt vsak delovnik od 7. do 19. ure. Poleg tega bo odprt tudi v soboto, 25. septembra, in 2. oktobra, od 7. do 13. ure. Od 9. oktobra dalje pa bo Potniški center LPP odprt med delovniki od 7. do 17. ure.

V izogib gneči v Potniškem centru bomo tistim upravičencem, ki že imajo terminsko kartico Urbana, omogočili, da vlogo za izdajo subvencionirane brezplačne vozovnice oddajo tudi na Tehničnih pregledih LPP, na Celovški cesti 160 (vhod s Ceste Ljubljanske brigade), vsak delovnik od 8. do 16. ure. Če upravičenec še nima terminske kartice Urbana, bo vlogo moral oddati v Potniškem centru LPP na Bavarskem dvoru.

Vsem upravičencem priporočamo, da vlogo pridobijo na naši spletni strani in na prodajno mesto prinesejo že izpolnjeno vlogo.

Potnikom, ki so kupili letno vozovnico, bomo sorazmerni del kupnine vrnili.

Validacija vozovnice

Kljub brezplačnemu prevozu je vozovnica veljavna le, če jo uporabnik ob vsakem vstopu na avtobus validira. Če vozovnica ni validirana, je neveljavna in bo potnik s strani kontrolorja prvič na to opozorjen in jo bo moral validirati, drugič pa lahko sledi strožja sankcija. Upoštevati je namreč potrebno, da validacija omogoča tudi štetje potovanj.

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi