Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
10°C
PON.
23°C
11°C
Oceni objavo

Proge za tek na smučeh

Pretekli teden nam je ponudil obilje snega, kljub temu, da smo sedaj priča bolj deževnim dnem pa je zanimiva novica, da Mestna občina Ljubljana in TIMING Ljubljana skrbita za urejanje in vzdrževanje smučarsko tekaških prog v Ljubljani.

 

Po podatkih podjetja TIMING Ljubljana so prejšnji teden pripravili 5 prog. Tako so bile urejene proge Koseze, Živalski vrt – Biološko središče, Tehnološki park, Zadvor ter Zajčja dobrava. Najdaljša je proga Koseze, ki meri 12 km in poteka: Koseški bajer - Večna pot - Glinščica - Živalski vrt - Grba - Koseško naselje - Koseški bajer.

 

Ob manjši količini snega pripravijo proge za klasično tehniko s sanmi, ob ugodnih snežnih pogojih pa progo za obe tehnike prosto in klasično s snežnim teptalcem. Predvidena količina zapadlega snega za pripravo proge mora znašati najmanj 20 cm južnega snega ali 25 – 30 cm suhega snega. 


Oddelek za šport pri Mestni občini Ljubljana je sprejel posebni prioritetni vrstni red priprave prog, ki je razdeljen v tri prioritete. Prioritete so določene na osnovi dosedanjega števila obiska na posameznih progah. 

Stroške izdelave tekaških prog krije oddelek za šport MOL, tako da je uporaba le teh brezplačna.

Oglejte si tudi