Logo MojaObčina.si
DANES
11°C
7°C
JUTRI
17°C
1°C
Oceni objavo

Gallusovo nabrežje bo do jeseni zaprto

Začela so se obnovitvena dela na Gallusovem nabrežju, ki jih je Mestna občina napovedala že pred časom. Do jeseni, ko naj bi se dela zaključila, bo zaprto celotno območje Gallusovega nabrežja in Stiška ulica, sporočajo na spletni strani MOL, urejen pa bo dostop za intervencijska vozila in dostavo.
Kot so aprila poročali v časniku Delo, je Gallusovo nabrežje še edino nabrežje v ožjem središču mesta, ki še ni bilo prenovljeno. "Tlak je iz neravnih granitnih kock, zalitih z asfaltom, nanj so uporabniki (gostinci) postavili različne lesene podeste, betonska ograja je vidno razpokana, omet delno odpada, površine so poraščene z mahom, kovinski deli so rjasti, drevje je večinoma v slabem stanju, dostop do rečnega postajališča pa zaprt." Projekt za izboljšanje obstoječega stanja so pripravili v podjetju Atelier arhitekti, ki je med drugim oblikovalo tudi že zasnovo oblikovanja širšega območja ljubljanske Špice.
Predvidena dela bodo med drugim zajemala zamenjavo obstoječega tlaka, obnovo javne razsvetljave in plinovodnega omrežja, ureditev nove klančine do rečnega postajališča, zasaditev dreves in obnovo ograje.

Oglejte si tudi